Инспекција забранила емитовање музике у кафићу на Дорћолу

Нема коментара Share:

30.06.2021.
Инспекција за заштиту животне средине Секретаријата за инспекцијске послове донела је решење којим се забрањује употреба музичких уређаја и емитовање музичког програма у угоститељском објекту у Улици браће Барух на територији градске општине Стари град, саопштено је из овог секретаријата.

Наиме, након многобројних пријава узнемирених грађана из овог дела града због прекомерне буке која је емитована из спорног угоститељског објекта, инспектор за заштиту животне средине овог секретаријата извршио је надзор на поменутој локацији и утврдио прекорачење дозвољених граничних вредности буке прописаних Законом о заштити од буке у животној средини.

На основу утврђених чињеница, инспектор за заштиту животне средине је донео решење којим се привредном друштву са седиштем у Улици браће Барух забрањује употреба музичких уређаја и опреме, као и емитовање музичког програма уживо у угоститељском објекту са исте адресе.

Осим тога, наведени угоститељски објекат ће бити уврштен у ванредна контролна мерења буке и биће предмет појачане ноћне контроле инспектора овог секретаријата.

Ову прилику користимо да апелујемо на све угоститеље да раде у складу са прописима јер ће свако одступање од законом прописаних правила бити адекватно санкционисано од инспектора Секретаријата за инспекцијске послове.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Парастосом обележено 500 година од турског освајања Београда

Следећа вест

Град континуирано ради на побољшању положаја избеглих и расељених лица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *