Весић наложио хитну контролу рада клима-уређаја у градском превозу

Нема коментара Share:

30.06.2021.
Наложио сам секретаријатима за јавни превоз и инспекцијске послове да одмах почну контролу рада клима-уређаја у јавном превозу, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк.

Он је свим превозницима, градским и приватним, поручио да ће Град оштро кажњавати превознике у чијим возилима не раде клима-уређаји.

– Невероватно ми је да сваког лета имамо исту причу. Неки не укључују климу како би штедели гориво, а неке не интересује да поправе климе. А зашто би када се власници и директори тих компанија возе у климатизованим колима? Не знам како их није срамота. Важно је да зараде на превозу људи, да наплате сваки динар од Града, а када треба да укључе климу имају стотину изговора. Кажњаваћемо их, а моја порука приватним превозницима је да им ускоро истиче уговор и да Град неће убудуће да ради са онима који су бахати и не поштују Београђанке и Београђане. Они вас плаћају, наше грађанке и грађани, и третирајте их као људе – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је објаснио да се током летњег реда вожње на градским линијама налази укупно 1.136 возила и то 736 возила градског превозника ГСП и 400 возила приватних превозника док на приградским линијама превоз путника обављају 242 возила Ласте, Ластре и Стреле.

– Јутрос рано сам имао састанак у ГСП-у. Од 736 возила, 569 су аутобуси, 70 тролејбуси и 98 трамваји. Према извештају који су ми поднели, клима-уређаји су исправни у 425 аутобуса, свакодневно поправљају клима-уређаје у 7-8 аутобуса, тако да ће за десет дана клима-уређаји радити у 500 аутобуса, односно у свим аутобусима у којима је то технички могуће. Поред тога, ГСП у возном парку има око 100 аутобуса који немају фабрички урађене климе и који су старији од десет година. Они ће бити замењени у првој половини наредне године са нових 100 аутобуса, за чију куповину смо расписали тендер. Сваког дана, током лета, за излазак на трасу припремимо 600 аутобуса, да би Београђане превозило 569 – рекао је Весић.

Када је реч о тролејбусима, Весић је истакао да су клима-уређаји исправни у 53 возила и свакодневно се поправљају по три возила, тако да ће за 6-7 дана климе радити у свим тролејбусима.

– Што се трамваја тиче, у старим не постоји начин да се угради клима, тако да клима-уређаји раде само у 30 нових трамваја. Много већи проблем је 400 аутобуса приватних превозника у којима у скоро половини, односно у преко 190 возила не раде клима-уређаји. Имају рок, као и ГСП, да поправе клима-уређаје. Тамо где су клима-уређаји исправни, а не укључују их како би штедели на гориву, већ од данас ће бити казни. Стварно ми није јасно какви су то људи и како их није срамота да не укључују клима-уређаје или их не поправљају. Нека се они возе тим аутобусима – поручио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Кошење траве на потезу ауто-пута од Аутокоманде до петље Бубањ поток

Следећа вест

Радојичић: Светски градови се угледају на организацију вакцинације у Београду. Поносни смо и на златне кошаркашице и награђене ђаке генерације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *