Почели припремни радови за повезивање насеља Гроцка и Врчин на регионални водовод Макиш–Младеновац

Нема коментара Share:

01.07.2021.
Припремни радови, односно обележавање терена, постављање ограда и уклањање растиња за изградњу водовода који ће насеља Гроцка и Врчин спојити на регионални водовод Макиш–Младеновац почели су јутрос, најавио је заменик градоначелника Горан Весић. Вредност радова је 1,14 милијарди динара, а радове изводи конзорцијум домаћих компанија на челу са компанијом МПП „Јединство АД” Севојно.

– Радови на постављању цевовода почињу до краја следеће недеље чим припремни радови буду завршени. Рок за завршетак свих радова јесте девет месеци, што значи да ће грађани Гроцке и Врчина имати стабилно водоснабдевање градском водом из фабрике воде „Макиш” до пролећа следеће године. Градимо цевовод који се са регионалног водовода Макиш–Младеновац грана ка Врчину и Гроцкој. Везни цевовод за Гроцку је дугачак око 15 километара и за Врчин око три километра. Дуж трасе цевовода биће изграђено шест резервоара и три црпне станице. Овим пројектом биће обухваћен и водовод за насеље Бегаљица, дужине око осам километара, са два резервоара – прецизирао је Весић. 

За две недеље биће објављен тендер за изградњу дела регионалног водовода Макиш–Младеновац, у оквиру сектора 6, којим ће бити обухваћени и одвојци за Умчаре и Пударце, дужине 18 километара са три резервоара, две црпне станице и једном прекидном комором. 

– Овај цевовод ће проћи кроз насеље Дражањ и доћи до прекидне коморе у Камендолу. Рок за извођење биће 18 месеци, а завршетак радова и пуштање у функцију очекује се у пролеће 2023. године – додао је Весић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Инвестиције у путну инфраструктуру у Београду ове године преко милијарду динара

Следећа вест

Контрола рада превозника у Београду са посебним акцентом на климатизацију у возилима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *