Радојичић: Предано радимо на даљем развоју Београда бринући о очувању животне средине

Нема коментара Share:

02.07.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић рекао је гостујући на ТВ Хепи да је Београд град који даје шансу људима који у њега долазе и прихвата их. Београд се убрзано развија и добија изглед онакав какав заслужује, навео је Радојичић.

– За будућност Србије и Београда важно је да се развија цела земља. Наредних година ће се наша престоница ширити још више према периферним општинама. Београд са 42. спрата Куле у Београду на води изгледа фасцинантно, а потенцијал даљег развоја нашег главног града је огроман. Ми смо кроз Београд на води поново открили реке, људи нису имали осећај да живе на ушћу две, можда, најлепше реке у Европи. Ми то заборављамо, али се морамо подсећати – истакао је градоначелник.

Радојичић је навео да смо сведоци прогреса у нашој земљи и да се из године у годину то и види.

– Важно је да постоји континуитет напредовања. Не могу сви проблеми да се разреше преко ноћи, није све идеално, али је важно да тежимо бољем – казао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да је на почетку његовог мандата екологија постављена на високој лествици приоритета, те да Београд на том пољу има много потенцијала и може да постане један од најздравијих градова у овом делу Европе, али на томе мора да се вредно ради и даље.

– То је тема око које морамо да удружимо снаге и да решавамо проблеме. Свима нам је јасно какви су проблеми нагомилани претходних деценија и због тога вредно радимо на пројектима који се односе на пречишћавање отпадних вода. Саобраћај у великим градовима мора да се измести на периферију, неопходан нам је метро, и то су пројекти на којима тренутно предано радимо. Даљи развој града мора да ослушкује потребе очувања животне средине, зелене површине морају да се чувају. Око свега тога морамо да разговарамо и нађемо решења, то није ствар где треба зарађивати политичке поене, већ је потребно да заједно радимо на томе, а као одговорни људи морамо да учимо од оних који су бољи од нас – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вeсић: Купoвинa тaблeтa зa oснoвцe je улaгaњe у будућнoст

Следећа вест

Бесплатни летњи програми за пензионере

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *