Весић: Трудимо се да Београд живи овог лета јер су Београђанке и Београђани то заслужили

Нема коментара Share:

03.07.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је вечерас отварању манифестације „Дечији кутак” која ће се током лета, под слоганом „Београд живи”, одржавати на неколико локација у општини Стари град.

– Као што видимо Београд живи. Ово је само једна од неколико манифестација које се овог викенда одржавају у Београду, а за нас је најважнија зато што је намењена деци – казао је Весић.

Истакао је да се манифестација одржава у сарадњи са Општином Стари град и Установом културе „Пароброд”.

– Дешавања за децу, попут концерата и радионица биће организовани сваког викенда у Улици цара Лазара, Парку војводе Вука, на Косанчићевом венцу и платоу испред Уметничког павиљона „Цвјета Зузорић” – прецизирао је заменик градоначелника.

Подсетио је да се у оквиру Белефа организују свакодневно различити догађаји.

– Сутра ће на стадиону Ташмајдан бити приређен концерт под називом „Кармен”, док од 15. јула крећу позоришне представе и концерти на отвореном. Заиста се трудимо да Београд живи овог лета, јер су Београђанке и Београђани то заслужили после 16 месеци карантина – рекао је Весић и изразио наду да ће нова дешавања у престоници постати традиционална.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић истакао је важност догађаја попут „Дечијег кутка” и додао да су централни јавни простори на Старом граду реконструисани у протеклих неколико година.

– Желимо те преуређене просторе да активирамо и покажемо њихов пун потенцијал. Сваког викенда до краја августа имаћемо бесплатне концерте, радионице и филмске пројекције за децу. Желимо да што већи број наших суграђана ужива у свом граду током лета – казао је Марјановић и позвао родитеље да доведу децу и заједно уживају у манифестацијама. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Вечерас у Београду наступа једна од највећих светских оперских дива Елина Гаранча

Следећа вест

Весић: Стублине добиле градску воду, данас почињу радови на водоводу од Грабовца до Вукићевице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *