Весић: Вечерас у Београду наступа једна од највећих светских оперских дива Елина Гаранча

Нема коментара Share:

04.07.2021.
Заменик градоначелника објавио је да вечерас у Београду наступа једна од највећих светских оперских дива Елина Гаранча.

– Елина Гаранча, једна од највећих оперских дива данашњице, не воли да је зову звездом, што она свакако јесте. „То се може у тенису, али не и у уметности”, објашњава свој став. Београдска публика имаће прилику да чује највећег мецосопрана данашњице уз изванредне солисте, диригента и оркестар Српског народног позоришта – истакао је Весић на свом Фејсбук налогу.

Истакао је да Београд овим концертом показује да има амбицију и потенцијал да постане центар оперске уметности у овом делу света.

– Елина Гаранча ће вечерас певати „Кармен” у концертној верзији опере. Гаранча се сматра најбољом Кармен у свету у последње три деценије, а ту титулу летонска оперска звезда стекла је након великих успеха са овом улогом у Краљевској опери Ковент Гарден у Лондону и Метрополитен опери у Нјујорку. Одликују је светли и живописно чист глас, беспрекорна елеганција и перфекционистички приступ, а наступа са највећим солистичким и диригентским именима данашњице, уз најбоље светске оркестре – казао је заменик градоначелника.

Подсетио је да ће вечерас Београд на отвореном стадиону Ташмајдана, у оквиру БЕЛЕФ-а, а под слоганом „Београд живи” уживати у концертној верзији опере „Кармен” Жоржа Бизеа, са најлепшим аријама.

– Наше младе оперске звезде имаће прилику да наступе са великом светском дивом. Вечерас нас чека спектакл на Ташмајдану, зато што Београђанке и Београђани заслужују најбоље светске звезде да наступају у нашем граду. У фебруару је наступао Њујорк сити балет, а сада Елина Гаранча. Увек ћу се трудити да буде тако, јер Београд је свет – истакао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горан Весић: Савски венац добио ново дечје игралиште, што је тридесети уређен јавни простор у општини

Следећа вест

Весић: Трудимо се да Београд живи овог лета јер су Београђанке и Београђани то заслужили

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *