Готово половина жалби за место у вртићима решена у корист родитеља

Нема коментара Share:

05.07.2021.
Од укупно 3.905 пристиглих жалби родитеља на конкурс за место у београдским предшколским установама, готово половина, 1.859 жалби, решено је позитивно у корист родитеља, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Тиме је окончан процес конкурса за вртиће, а током лета родитељи и старатељи ће потписивати уговоре са предшколским установама за нову радну годину у вртићима, која почиње у септембру – рекао је Гак.

Он је истакао да ће у септембру у београдске вртиће кренути више од 15.000 новоуписаних малишана, што је дупло више у односу на 2017. када је уписано око 7.000 деце.

– Све ово резултат је интензивног рада на проширењу капацитета београдских предшколских установа и константног улагања Града Београда у сектор образовања и дечје заштите, све са циљем да што више деце буде укључено у предшколски систем – истакао је Гак.

Како је објаснио, око 74 одсто деце, узраста од једне до шест година, која живе у Београду иде у вртић, што је велики резултат будући да је само пре неколико година обухват деце предшколским образовањем износио око 45 одсто.

– Наш циљ је да сва деца иду у вртиће и ове године смо никад ближи укидању листе чекања за Београд, а колико деце ће бити на њој знаћемо у септембру када се у државне и приватне вртиће, уз субвенцију Града, упишу сви који су то желели и добили место – рекао је Гак.

Он је додао да је уочи овогодишњег конкурса за место у вртићима било око 2.000 деце на чекању, док је 2017. године листа чекања износила око 10.000 деце.

– Подигли смо свест о значају раног образовања, изборили смо се са највећим притиском на предшколске установе протеклих неколико година и сада смо већ на корак од за нас најважнијег циља, што ће бити велики успех за главни град – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови асфалт у насељу Кнежевац

Следећа вест

Горан Весић: Савски венац добио ново дечје игралиште, што је тридесети уређен јавни простор у општини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *