Нове летње униформе за запослене у систему социјалне заштите

Нема коментара Share:

08.07.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас Kлуб за старе у Светогорској улици где је геронтодомаћицама уручила пакете нових летњих униформи.

Станисављевићева је појаснила да је Град Београд обезбедио укупно 1.100 униформи за запослене из пет установа социјалне заштите, односно Геронтолошког центра Београд, Прихватилишта за децу, Прихватилишта за одрасле, Прихватилишта при Звечанској и Центра за смештај и дневни боравак деце са сметњама у развоју. У летњем комплету налазе се мајице са кратким и дугим рукавима, панталоне, кломпе и летње патике.

– Практично смо покрили све запослене са новим радним униформама које се састоје од радне обуће и одеће. Конкретно, у Геронтолошком центру је 669 геронтодомаћица добило нове радне униформе. Овим желимо да даље унапредимо квалитет пружања услуга гернтодомаћица, јер нам је важно да наши запослени када иду на терен имају удобну одећу и обућу. Град Београд је ове године издвојио и четири милиона динара како би 41 геронтодомаћица стекла право на јубиларну награду за 10, 20, 30 и 35 година рада у установи. Дакле, Град води рачуна о својим суграђанима пружајући им подршку и помоћ која им је неопходна док ће унапређење система ванинституционалне заштите старих лица у Београду, развијање разноврсних сервисних услуга намењених нашој најстаријој популацији, континуирана међусекторска сарадња институција и установа које се баве заштитом наше најстарије популације и даље бити приоритет социјалне политике Града Београда  – истакла је Наташа Станисављевић.

Вршилац дужности директора Геронтолошког центра Београд др Срђан Димитријевић истакао је да Град из године у годину чини напоре да обезбеди што бољи рад геронтодомаћицама.

– Ово није само леп гест већ и добра пословна сарадња која се наставља из године у годину. Захваљујући људима из Секретаријата за социјалну заштиту, сваке године можемо да се похвалимо бољом, приступачнијом, лепшом и једноставнијом услугом коју пружамо нашим корисницима. Чинимо и чинићемо и убудуће све да нашим суграђанима живот буде лакши и комплетнији – истакао је Димитријевић.

Секретаријат за социјалну заштиту редовно набавља радне униформе за запослене у установама социјалне заштите, како за летњу тако и за зимску сезону, да би сва лица ангажована у раду са корисницима имала што боље услове за рад.

Секретаријат је за ову намену издвојио средства у износу од 18 милиона динара, како би за потребе рада запослених у установама социјалне заштите била набављена радна одела и униформе, и то за геронтодомаћице, медицинске сестре, васпитаче, стручне раднике, лекаре, куварице, спремачице, физиотерапеуте и остале запослене.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови асфалт на 11 раковичких улица

Следећа вест

Градоначелник Радојичић посетио женску кошаркашку репрезентацију на припремама за Токио

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *