Градоначелник Радојичић: Сусрет с кипарским министром унутрашњих послова отвара нове перспективе сарадње

Нема коментара Share:

09.07.2021.
Градоначелник Београда се у згради Старог двора сусрео с министром унутрашњих послова Републике Кипар Никосом Нурисом и у срдачном разговору, којем су присуствовали и амбасадор Кипра у Србији Деметриос Теофилакту, као и члан Градског већа Фадиљ Еминовић, било је речи о различитим темама које су од заједничког значаја и интереса.

  • Ово је био изузетно интересантан састанак поготово због тога што је током своје каријере министар Нурис дуги низ година, као помоћник градоначелника главног града Кипра, стекао богато и драгоцено искуство у вођењу града. Његове сугестије су заиста биле корисне и неке од њих можемо применити и у нашем граду, рекао је градоначелник Радојичић.

Иако у овом тренутку не постоји формализована сарадња између Београда и Никозије, градоначелник, министар и амбасадор су се сложили да потенцијал за развој оваквог вида сарадње заиста постоји, као и да са обе стране у том погледу постоји велика заинтересованост.

  • Сусрет с градоначелником Београда је био добра прилика да поразговарамо о више аспеката који представљају додирне тачке између Кипра, главног града Никозије и Београда. Мислим да треба интензивирати сарадњу између наших главних градова, па сам овај састанак искористио да лично писмо градоначелника Никозије уручим градоначелнику Радојичићу. Верујем да ће градоначелници, уз помоћ амбасаде Кипра у Београду, сарадњу између ова два града промовисати на најбољи могући начин, казао је министар Нурис.

Истакнуто је да би, иако главни град Кипра има 250.000 становника, искуства која има Никозија, нарочито у погледу сарадње с Европском комисијом, могла бити веома корисна за Београд, те ће се о томе даље дискутовати како се сарадња између две престонице буде даље проширивала.

  • Грчке Кипране и Србе одувек везује снажно пријатељство. И то је додатни разлог да се главни градови наше две земље још чвршће повежу. Радујем се будућој сарадњи између Никозије и Београда и уверен сам да ће размена искустава и дељење примера добре праксе дати опипљиве резултате који ће бити на добробит становника наших главних градова, закључио је први човек престонице.
  • Извор текста и фотографије: www.beograd.rs
Претходна вест

Весић: Град ће субвенционисати обнављање лифтова и фасада стамбених зграда

Следећа вест

Градоначелник Радојичић пожелео срећу ватерполистима Србије у Токију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *