Београд добио још једну књижару у центру града

Нема коментара Share:

11.07.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић отворио је вечерас, заједно са глумцем Радетом Шербеџијом, књижару „Космос” у Кнез Михаиловој 18.

Младеновић је истакао да је свако отварање књижаре у Београду један мали празник.

– Где отворити овако лепу књижару него у центру града, у Кнез Михаиловој улици, где је традиционално књижарство, где је чувена књижара „Геца Кон”. Надам се да ће Београђани уживати и да смо успели да покажемо да књига ипак побеђује. Тако показујемо и дух Београда, а ова књижара ће додатно допринети да тај дух буде очуван и у будућности. Пожелимо да нам се отвара још више књижара, баш као што је прошле године отворено неколико њих у Београду, чиме обогаћујемо књижевни и културни дух нашег града – истакао је Младеновић.

Глумац Раде Шербеџија је рекао да назив књижаре „Космос” због свог космополитског духа лепо стоји Београду и његовој најпознатијој улици.

– Космос говори о свету, да смо сви побратими и једнаки. Ово место је и „опасно” јер овде ће се штампати и продавати књиге које у себи садрже истину. Отварање сваке књижаре је велика ствар јер су оне врло важне и снажне ствари – истакао је Шербеџија.

„Космос” књижаре нуде широк избор наслова класика светске књижевности, неких од најзанимљивијих аутора савремене књижевности, књижевности за децу и младе, као и наслова из области филозофије, психологије, историографије и друштвене теорије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић честитао Ђоковићу освајање титуле на Вимблдону

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Теслиних сат времена у Старом двору

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *