Наставља се сузбијање комараца са земље

Нема коментара Share:

12.07.2021.
Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” наставља и данас акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда, саопштавају из овог градског предузећа.

Третман сузбијања комараца спроводиће се од 20 до 24 часа и обухватиће локације Аду Циганлију, Макиш, Аду Међицу, Умку 1, Умку 2, Остружницу 1, Остружницу 2, Земун – Горњи град, Земун – Доњи град, Ретензију, Старо Сајмиште, Парк пријатељства, Ушће, Земунски кеј, блокове 44, 45, 70, 70А, Кулу Небојшу, Доњи Kалемегдан и Дунавски кеј.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Из „Чистоће” апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Третман ће се спровести ако временске прилике то дозволе. Уколико се локални хидрометеоролошки услови промене, односно временске прилике не буду повољне за спровођење хемијског третмана сузбијања одраслих форми комараца, акција се одлаже за наредни дан.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Данас обележавамо 85 година постојања Београдског зоолошког врта

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао Ђоковићу освајање титуле на Вимблдону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *