Радојичић: Данас обележавамо 85 година постојања Београдског зоолошког врта

Нема коментара Share:

12.07.2021.
Желимо да развијамо Београд уз посебну бригу о еколошким питањима, али и о потребама деце овог града. Деца морају да буду у центру пажње и важно је да се унапреди њихов живот, школовање и слободно време, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић говорећи поводом јубилеја Београдског зоолошког врта за ТВ К1.

– Данас се сећамо богате традиције зато што је пре 85 година, на Петровдан, тадашњи градоначелник Влада Илић поклонио зоолошки врт Београду. Пре короне, 2019. године, имали смо више од 450.000 посетилаца годишње и тај број говори да ово градско предузеће добро функционише. Данас људи могу да виде више од 1.000 животиња, односно 250 врста – истакао је Радојичић.

Подсетио је да се зоолошки врт развија у два правца – унапређује услове у којима ради и реализује едукативне садржаје.

У претходне три године у оквиру Бео зоо-врта реновиран је простор за медведе, преуређен је значајнији део стаза и отворен нови део зоо-врта предвиђен за децу. Такође, зоо-врт је добио нове становнике и то пингвине, хијене, алпаке, беле вукове.

– У оквиру Београдског зоолошког врта су организоване разне приредбе и едукативне радионице за децу. Наш заједнички план је да се простори даље унапређују, као и да садржаји буду проширени радионицама и разговорима о природи и заштити животне средине – казао је градоначелник Београда.

Директор Београдског зоолошког врта Србољуб Алексић подсетио је да ће данас, поводом јубилеја, бити омогућен бесплатни улаз за сву децу до 15 година.

– Трудимо се да својим посетиоцима сваке године пружимо нешто ново, а биће и нових акција о којима ћемо их на време обавештавати. Позивам све љубитеље природе и животиња да нас посете јер заиста имамо шта да покажемо – истакао је Алексић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Реконструкција улицa у Батајници

Следећа вест

Наставља се сузбијање комараца са земље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *