Весић: Чекају нас велики радови на левој обали Дунава

Нема коментара Share:

15.07.2021.
Грађани леве обале Дунава од данас за лекарске услуге неће морати да прелазе реку јер ће у њиховом дому здравља моћи да добију сваку могућу помоћ, али поред дома здравља почиње да се гради вртић, а у згради бившег дома здравља општински услужни центар, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је гостујући у Београдској хроници нагласио да ће поред дома здравља у Борчи да се гради вртић за 200 малишана за који се ради пројекат, а вртић ће бити готов у првој половини наредне године. 

– Општински услужни центар који ће бити у згради бившег дома здравља и који почиње да се ради у наредних месец дана, имаће све градске шалтере, све шалтере општине Палилула, многе републичке шалтере, што значи да ће скоро све административне послове грађани на левој обали Дунава обављати ту где живе и неће морати да иду у општину Палилула или у центар града – рекао је Весић.

Говорећи о изградњи канализације подсетио је да она почиње да се гради до краја године и да је Град за то издвојио 60 милиона евра, од чега је 35 милиона евра кредит Европске инвестиционе банке. 

– До средине септембра ће бити завршени пројекти, чекамо две недеље сагласност Европске инвестиционе банке и очекујемо у првој недељи октобра расписивање тендера за пројектовање и изградњу канализације на левој обали Дунава. У међувремену ми смо као Град почели да градимо канализацију, онај део који плаћа Град. У насељу Браћа Марић радимо прикључење око 400 домаћинстава на мрежу канализације. Радимо канализационо црпну станицу Крњача 2 која ће бити завршена у фебруару, за коју смо издвојили око четири милиона евра и почињемо да радимо постројење за прераду отпадних вода – истакао је Весић.

Он је додао да је Град обезбедио и две локације за изградњу гимназије и једне средње стручне школе на левој обали Дунава и позваће грађане да се изјасне да ли им те локације одговарају.

– У оквиру пројекта изградње пет нових базена у Београду, који ће бити промовисан наредних недеља, један ће бити на левој обали Дунава. Почиње изградња моста код Аде Хује и то ће бити трећи мост којим ће лева обала Дунава бити повезана са центром града, а поред тога новим Планом генералне регулације шинских система предвиђено је да се трамвај спусти од Богословије према Ади Хуји, па преко моста на леву обалу Дунава. На левој обали Дунава чекају нас заиста велики радови, што само говори о томе колико је нама као Граду лева обала Дунава важна – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Званична песма града Београда – „Химна Београду”

Следећа вест

Саобраћајни инспектори у контроли јавног превоза путника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *