Градоначелник Радојичић присуствовао отварању здравствене станице у Борчи

Нема коментара Share:

15.07.2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић отворио је данас здравствену станицу у Борчи, у оквиру Дома здравља „Др Милутин Ивковић” Палилула, која се простире на површини од седам хиљада квадратних метара.

Отварању су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Председник Александар Вучић, приликом обраћања лекарима, подсетио их је да је раније обећао да ће ова станица бити изграђена, те да је то сада и испуњено.

– Пре краја године кренућемо и у изградњу канализације на левој обали Дунава. Ми ћемо наставити да градимо и радимо, а све то значи бољи животни стандард за грађане. Више не морате да идете у центар града за прегледе – рекао је Вучић и  додао да се сада завршава потребна документација за тај пројекат.

Вучић је истакао да је у нову здравствену станицу у Борчи већ пребачено 70 хиљада картона и да ће их бити још више.

Градоначелник Београда је истакао да је пресрећан што ће у овој установи сада радити око 150 лекара и медицинских сестара како би грађани Борче имали што бољу здравствену заштиту, пројектовану за популацију од 200 хиљада становника, и уједно захвалио председнику Вучићу који је допринео да дато обећање буде у роковима испуњено.

На полагању камена темељца, у децембру 2019. године, речено је да ће та здравствена станица имати службе за здравствену заштиту предшколске и школске деце, одраслих грађана, кућно лечење и палијативну негу, здравствену заштиту жена, поливалентну патронажу, рендген и ултразвучну дијагностику, стоматологију, физикалну медицину и рехабилитацију, те интерну медицину.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписани уговори за подршку развоја предузетништва

Следећа вест

Брaнкoв мoст и Moст нa Aди вечерас у бојама турске заставе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *