Радојичић: Имао сам конструктивни радни састанак са делегацијом Општине Никшић која може да рачуна на подршку Београда

Нема коментара Share:

15.07.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић одржао је данас у Старом двору радни састанак са делегацијом Општине Никшић.

Поред Марка Ковачевића, председника општине Никшић, делегацију чине и Марко Перућица, в. д. руководиоца Службе председника, као и Јелена Шекарић, в. д. секретарке Секретаријата за инвестиције и пројекте. Састанку је присуствовао и члан Градског већа Града Београда Фадиљ Еминовић.

Градоначелник Радојичић је изразио задовољство и захвалност председнику општине Никшић и његовим сарадницима што су данас у Старом двору и додао да је Граду Београду изузетно важно да има добру сарадњу са градовима у региону.

– У претходном периоду имали смо низ састанака са председницима општина и градоначелницима градова као што су Беране, Будва, Бањалука, Неум и настављамо тај тренд. Важно је да у овим тешким временима, где год живе Срби, имамо добру сарадњу на локалном нивоу јер том сарадњом штитимо интересе нашег народа. Не улазећи у високу политику и државне проблеме, желимо да грађани Београда, Никшића и других градова региона свакодневно сарађују – нагласио је Радојичић.

Додао је да се на данашњем састанку разговарало о темама које су значајне и за Никшић и за Београд.

– Тема разговора били су проблеми из области комуналне делатности које решавамо на различите начине, али можемо да размењујемо наша искуства као и да их примењујемо у интересу бољег квалитета живота наших грађана. Једна од тема која је интересовала председника општине Никшић и његове сараднике била је привлачење инвестиција, а Београд је добар пример за то и ми смо због тога веома поносни. Претходних година заиста смо дестинација која је и проглашена најбољом за инвестиције у овом делу Европе – подсетио је градоначелник.

Нагласио је да сарадња између Никшића и Београда у области културе, уметности и спортских догађаја може лако и брзо да буде остварена у наредном периоду.

– Једна од идеја је да нађемо начин да неке од догађаја у Београду, који имају дугу традицију, организујемо и у Никшићу. Све ово стоји формализовано у писму о намерама које смо добили од председника општине Никшић – рекао је Радојичић, додајући да ће Град Београд заједно са Никшићем учествовати у неком од пројеката који ће се директно тицати побољшања квалитета живота Никшићана, било да је реч о неком парку или спортском терену.

Градоначелник Радојичић је овом приликом навео да је ово само почетак добре сарадње и изразио наду да ће у наредном периоду бити унапређена сарадња и у области привреде, инвестиција, спорта, културе, те да ће се на тај начин реализовати значајне идеје и за Београд и за Никшић.

Председник општине Никшић Марко Ковачевић уручио је градоначелнику Радојичићу Меморандум о разумевању и изразио задовољство што је у Београду, те додао да ће Београд и Никшић сарађивати у области привреде, културе, спорта и инвестиција.

– Београд је регионални центар и бити повезан са њим значи имати већу шансу да привучете инвестиције или отворите нова радна места у вашим градовима. Београд и Србија показују да им није важан само бољи живот сопствених грађана већ и свих у региону. Надам се да ће ова сарадња уродити плодом, као и да ће грађани Никшића осетити бољитак од ове сарадње – закључио је Ковачевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Саобраћајни инспектори у контроли јавног превоза путника

Следећа вест

Позив грађанима да дају предлоге за очување животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *