Деца из Бањалуке у посети Београду

Нема коментара Share:

16.07.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић примио је данас у Старом двору штићенике Дома за децу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић” из Бањалуке.

Догађају је присуствовала и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Младеновић је овом приликом изјавио да Дом за децу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић” функционише на територији целе Републике Српске и налази се у Бањалуци.

– Драго нам је што смо их данас примили у Старом двору и пружили могућност да погледају важне знаменитости града и интересантне локалитете како би се више упознали са нашим главним градом. Данас смо их подсетили да је град Београд главни град свих Срба, где год они живели. Надам се да ћемо ускоро поновити посету са измењеном групом деце која ће имати прилику да обиђу зоолошки врт, стадионе, споменике и Храм Светог Саве, али и да ћемо обилазак допунити обиласком неких од музеја – рекао је Младеновић.

Нагласио је да ће се наставити добра сарадња између домова из Бањалуке и Београда, која траје више деценија.

– Пружајући добродошлицу овој деци у Београду, подстичемо их да иду напред, да буду још бољи ђаци, са жељом да им заједно помогнемо да изађу на прави пут. То подразумева да заврше добре школе, нађу посао и постану угледни чланови друштва у Бањалуци или где год одлуче да живе у будућности. Надам се да су деца имала пријатан боравак овде и да ће се брзо вратити – казао је Младеновић.

Директор Дома за децу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић” Владимир Кајкут изразио је помоћнику градоначелника Андреји Младеновићу захвалност на позиву.

– Имали смо прилику да у ова два дана посетимо знаменитости града Београда. Већина деце није имала прилику да буде у Београду. Надам се да ће ова сарадња трајати и убудуће и да ће 90 деце, колико броји наша установа, моћи у континуитету да посећује Београд и све што он пружа. Хвала и Зорану Милачићу, директору Центра за заштиту одојчади, деце и омладине „Звечанска”, који је био наш домаћин и у протеклом периоду. Та установа нам помаже како у организацији самог рада тако и у едукацији нашег кадра и увођењу нових услуга у систем социјалне заштите – рекао је Кајкут.

Директор „Звечанске” Зоран Милачић је изјавио да је ова установа била подршка у организацији догађаја.

– Имамо дугогодишњу сарадњу са дечјим домом у Бањалуци и ту смо да подржимо све њихове потребе. Заједно са њима покушавамо да развијамо услуге које постоје у нашој установи. Надам се даљој сарадњи и увек ћемо подржавати овакве догађаје – рекао је Милачић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: „Тиршова два” је мој најважнији пројекат

Следећа вест

Званична песма града Београда – „Химна Београду”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *