Градоначелник Радојичић, домаћин „Колективног венчања”: Традиција којом се слави љубав и породица

Нема коментара Share:

18.07.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић дочекао је испред Старог двора парове који су део традиционалне манифестације „Колективно венчање” и као домаћин пожелео им сву срећу. Како је том приликом истакао, „Свадба за маштање” промовише породицу, љубав и шаље дивну поруку у свет. 

– Манифестација је велика радост за Београд, традиција дуга 22 године. Прошле године, нажалост, није одржана због ситуације у вези са короном, али је ове године захваљујући проценту вакцинисаних грађана, који је премашио педесет одсто, могла да се одржи. „Колективно венчање” није значајно само за Београд, јер и људи из региона желе да буду део свега овога – рекао је Радојичић.   

Градоначелник је још једном истакао да му је била част да буде домаћин ове манифестације и указао на важност вакцинације како би слични догађаји могли да буду одржавани у Београду и у наредним месецима. 

– „Колективно венчање” слави љубав, али и плодове љубави, те младенцима желим много деце јер ће Београд и Србија имати перспективу једино ако нас буде још више – навео је градоначелник Радојичић.

Манифестација „Колективно венчање” настала је 1999. године као потреба да се помогне будућим брачним паровима, а од тада Град Београд учествује у организацији. Ове године тридесет младенаца најпре се окупило у „Комбанк дворани”, а потом су прошетали до Старог двора где су изговорили судбоносно, колективно „да”. Радио-телевизија Србије директно је преносила свечаност, уз музичко-забавни програм. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Иницијатива за измену закона како би инвеститори имали обавезне полисе осигурања у случају штете трећим лицима

Следећа вест

Весић: Од Железника до Карабурме метроом за 24 минута

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *