Зоран Радојичић: Добровољна ватрогасна друштва за безбеднији Београд

Нема коментара Share:

21.07.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић се данас обратио учесницима конференције „Промоција добровољног ватрогаства у локалним заједницама”. Овај скуп организује Мисија ОЕБС-а у Србији, у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије, Сталном конференцијом градова и општина и Ватрогасним савезом Србије.

– Град Београд и Београђани веома цене важан посао који обављају ватрогасци. Особине које красе ватрогасце, како професионалце тако и ватрогасце који се тим захтевним послом баве добровољно јесу храброст и, пре свега, хуманост – казао је градоначелник Радојичић.

У Београду је тренутно активно десет добровољних ватрогасних удружења, која Град подржава на различите начине, па и финансијски. 

– Климатске промене доводе нас у све теже ситуације. Заједнице које препознају опасности и организују се на време моћи ће адекватно да се одупру нарастајућим изазовима јер су се климатски ризици помешали, па сада истовремено имамо и пожаре и поплаве. Због тога је неопходан заједнички рад, јер ћемо једино тако предупредити ризике и бити спремни да промптно одреагујемо – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град одлучан у успостављању система безбедности на бујичним водотоковима

Следећа вест

Весић: Станари из Видовданске за годину дана добиће станове у новој згради на истој локацији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *