Акција сузбијања комараца сутра у вечерњим часовима

Нема коментара Share:

21.07.2021.
ЈКП „Градска чистоћа”, Сектор екологије и унапређења животне средине спровешће у четвртак, 22. јула, мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити од 19.30 до 24 сата и обухватиће следеће локације на територији града Београда: Ранжирну станицу, Липовичку шуму, гробље Орловачу, Миљаковачку шуму, Миљаковачке изворе, Сунчани брег, Аду Циганлију, Макиш, Гроцку уз Дунав, Брестовик, Грочанску Аду, Гроцку 1, Гроцку 2, Петлово брдо, Видиковац, Церак, Церак винограде, Баново брдо, Чукаричку падину, Старо сајмиште, Парк пријатељства, Ушће, део око Палате Србије, кеј од хотела „Југославија” ка ресторану „Шаран”, Миљаковац 3, Кијево, Скојевско, Репиште, Јулино брдо, Рупчине и Беле воде.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине. Третман ће се спровести ако временске прилике то дозволе. Уколико се локални хидрометеоролошки услови промене, односно временске прилике не буду повољне за спровођење хемијског третмана сузбијања одраслих форми комараца, акција се одлаже за наредни дан.

Користиће се препарат који је регистрован од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Третмани ће се спровести уређајима са земље.

„Молимо грађане да нам омогуће несметани рад, а молимо такође и пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана”, саопштено је из ЈКП „Градска чистоћа”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Чишћење фонтане на Славији у петак

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи у четвртак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *