Весић: Град ће расписати тендер за куповину трамваја, услов је да се производе у нашој земљи

Нема коментара Share:

23.07.2021.
Град Београд ће расписати тендер за куповину трамваја, а услов ће бити да су произведени у Србији, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ Студио Б.

Он је навео да је јуче био за председником Србије Александром Вучићем у Крагујевцу и да је био веома поносан на то да се модерни трамваји производе у фабрици „Сименс” у нашој земљи, те да наши радници раде трамваје по врхунској технологији.

–  Град Београд ће започети куповину трамваја јер сада имамо 203 трамваја, од чега 30 КАФ, старости девет година, 128 чешких који су стари између 39 и 44 године, као и оне који су донација Швајцарске, од којих ниједан није млађи од 60 година. Дошло је време да започнемо замену трамваја. Расписаћемо тендер и инсистираћемо на томе да се ти трамвају производе у Србији – рекао је Весић.

Према његовим речима, не значи да ће то бити компанија „Сименс”, јер и нека друга компанија може да успостави производњу у Србији.

– Наш услов ће бити да се трамваји производе у Србији јер мислимо да Србија то може, а то се сада заиста и види. Уколико већ будемо куповали стотинак трамваја у неком периоду од десет година, онда они треба да буду произведени у нашој земљи – навео је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Јавност са правом узнемирена због пуштања на слободу бахатог возача

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *