„Градска чистоћа” промовише рециклажу

Нема коментара Share:

24.07.2021.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа”као друштвено одговорно предузеће континуирано спроводи различите активности и едукације које утичу на подизање свести и развоју рециклаже у Београду, саопштено је из овог предузећа.

Заједно са Секретаријатом за заштиту животне средине, ЈП „Ада Циганлија” и Архитектонским факултетом и Удружењем грађана „Фокус арт”,  „Чистоћа” спроводи пројекат „Рециклирај – направи круг”.

Циљ пројекта је да истакне значај рециклаже и заштиту животне средине. Кроз овај пројекат ће се по угледу на друге метрополе на иновативан начин спојити архитектура и заштита животне средине израдом две просторне инсталације у форми павиљона од пластичног амбалажног отпада које ће Београђанима по завршетку израде, у септембру, бити представљене.

– Драго нам је што је управо „Градска чистоћа” предузеће које се препознаје као лидер у развоју рециклаже и највећа подршка њеном развоју кроз различите едукативне акције. Овај пројекат је иновативан и има за циљ да прикаже оно на шта изнова подсећамо суграђане, а то је да рециклабил није само отпад. Имаћемо прилику да видимо како пластичне боце могу послужити у уметничке сврхе. За потребе прикупљања рециклабила „Градска чистоћа” је поставила судове за прикупљање пластичне амбалаже на простору Аде Циганлије, а по завршетку изложбе преузећемо рециклабил који ће бити преусмерен у хуманитарне сврхе. Рециклабил је сировина која изнова може да се користи и од изузетне је важности да се до тог отпада дође како не би завршавао у природи где само нарушава квалитет животне средине, а циљ сваког појединца мора бити њено очување –  рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа”, Марко Попадић

Архитектонске инсталације које су представљене на изложби „Направи круг”, која ће се одржати на простору Аде Циганлије, неће бити само експонати, већ ће имати своју употребну вредност и биће на располагању Београђанима до завршетка пројекта.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Београд осветљен за наше олимпијце

Следећа вест

Запрашивање комараца у суботу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *