Врхунски услови и квалитетан рад са децом у спортском кампу „Спорт старс”

Нема коментара Share:

25.07.2021.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић обишао је данас спортски камп удружења „Спорт старс” у Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле”. Обиласку је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Младеновић је истакао да Спортско удружење „Спорт старс” и ове године организује мултидисциплинарни бесплатни спортски камп за децу и нагласио да учесници нису само деца из Србије већ и из региона и дијаспоре.

– Град Београд подржава овакав вид активности, посебно јер имамо прилику да угостимо 250 дечака и девојчица српског порекла и који представљају будућност нашег народа и наше земље. Драго ми је што сам данас имао прилику да, заједно са министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем, поздравим учеснике кампа и обиђем их током њихових дневних активности, тренинга и свега другог што је осмислило Спортско удружење „Спорт старс”. Ово је заиста дивна прилика за децу да се упознају са престоницом Србије и њеним културно-историјским споменицима. Надам се да ће им боравак у Београду остати доживотна успомена, као и да ће сви они који намеравају да наставе са спортским каријерама имати у виду да је Србија њихова матица и да су им овде врата увек отворена. Најважније је да они буду добри људи, јер ћемо у том случају сви у Београду и Србији бити поносни на њих и заједно са њима правити бољу будућност за наш народ – закључио је Младеновић.  

Министар Ружић је изразио задовољство што је имао прилику да посети Дом ученика „Патријарх Павле” и обиђе полазнике кампа.

– Било нам је задовољство да подржимо једну овакву активност удружења „Спорт старс”. Деца имају прилику да проведу 10 дана у спортском кампу бесплатно, управо у време одржавања Олимпијских игара у Токију. Свих пет спортова који су овде заступљени јесу олимпијски спортови – фудбал, кошарка, рукомет, тенис и одбојка. Имају прилику да раде са познатим и признатим тренерима који координирају овим кампом. Уверен сам да ће неко од њих постати наш трофејни репрезентативац и освајач медаља. Ово је прави показатељ колико Влада Републике Србије улаже у развој спорта, али и настојања да деца пре свега добију право образовање и васпитање те да постану добри људи. Увек ћемо подржавати овакве иницијативе и активности, а децу желим да позовем да наставе са тренинзима, да науче да побеђују, али и да губе – рекао је Ружић.  

Директор кампа Лазар Младеновић је подсетио да је прошлогодишње издање кампа било мањег обима и да је обухватило 50 дечака и девојчица.

– Ове године смо проширили обим и овде је 250 деце, упркос чињеници да гости из Аустралије и САД-а нису могли да допутују због епидемиолошке ситуације. Деца су одушевљена, раде са сјајним тренерима у одличним условима, а смештај и храна су на завидном нивоу – рекао је Лазар Младеновић.  

Са полазницима кампа раде наши познати тренери Милан Гуровић, Жељко Танасковић, Милорад Косановић, Богдан Обрадовић….

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потрошачи у насељу Нова Галеника без потрошне топле воде у петак и суботу

Следећа вест

Весић: Не бежим од проблема као други, станари у Видовданској добиће станове

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *