Весић обишао радове на изградњи нове саобраћајнице у Батајници

Нема коментара Share:

27.07.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на изградњи саобраћајнице од пружног прелаза до старог ауто-пута Београд – Нови Сад у Батајници и том приликом у разговору са мештанима истакао да је ово још једна потврда колико је за Град важно да се развија сваки његов део. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Александар Марковић, председник општине Земун Гаврило Ковачевић, директор ЈП „Путеви Београда” Драган Ђорђевић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић. 

Весић је прецизирао да је ово један потпуно нови пут дужине 3,6 километара, од чега је 1,8 километара на територији општине Земун, а скоро километар на територији општине Сурчин, који омогућава да се уради обилазница око саме Батајнице. 

Он је објаснио да изградњом брзе пруге, која ће почети да функционише почетком следеће године, више неће бити могуће прелазити преко ње. 

– Ради се надвожњак који спаја Шангај и Батајницу и који ће бити у функцији до краја године. Истовремено радимо и ове обилазне путеве како бисмо растеретили саобраћај у Батајници. Ово је велики пројекат за Град Београд, вредан скоро два милиона евра – рекао је Весић.

Он је нагласио да се овим показује колико је за Град важно да се развија сваки његов део, те да је Батајница приоритет као и неки други делови града. 

– Срећан сам што наш буџет дозвољава да радимо овакве улице. То није само реконструкција постојећих већ и изградња потпуно нових коридора који ће повећати вредност плацева људи који живе овде и омогућити им већи комфор живота – рекао је заменик градоначелника и уједно подсетио да ова улица води до интермодалног терминала који ће запослити велики број људи и још једном показати како сви ми имамо корист од развоја Београда.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић рекао је да је у питању још један од већих пројеката и инвестиција Града Београда на територији ове општине.

– Осим овог градилишта, у Батајници се изводе радови на реконструкцији школе „Светислав Голубовић Митраљета”. Обнавља се и више од три километра улица, а осим ове локације, раде се улице Др Бранислава Баришића, Војводе Новака, део Шангајске и Велике међе 23. нове. Ми смо иницирали још неке виталне пројекте у Батајници попут изградње спортске сале у овом насељу. Иницирали смо и изградњу средње школе, такође у Батајници, те ћемо се и у наредном периоду базирати на капиталне пројекте, како би се квалитет живота грађана у овом делу града побољшао – рекао је Ковачевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почели радови на доградњи школе „Митраљета”

Следећа вест

Потрошачи у насељу Нова Галеника без потрошне топле воде у петак и суботу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *