Радојичић: Повећавамо безбедност у градском превозу

Нема коментара Share:

28.07.2021.
За Град Београд једно од најзначајнијих питања је свакако безбедност путника у јавном превозу. Уводимо нове системе безбедности у аутобусе који ће значајно повећати сигурност путника, истакао је градоначелник проф. др Зоран Радојичић за ТВ Прву.

– Јутрос сам у неколико аутобуса јавног градског превоза проверио функционисање овог новог система безбедности. Суштина овог система безбедности је та да аутобус неће моћи да крене док сва врата нису затворена – истакао је Радојичић.

Он је прецизирао да ће изнад свих врата бити постављене камере, а ситуацију ће контролисати возач преко посебног екрана и имаће јаснији преглед врата возила.

– Тако ће лакше моћи да види да ли су путници безбедно ушли или изашли из аутобуса. Свако возило ће поседовати посебан тастер за возача који светли док су врата отворена, а гаси се по затварању. Поред тога, уводимо и ново осветљење изнад врата како би и путници јасније видели да ли су врата затворена или отворена. На овај начин до сада смо опремили 500 аутобуса. Циљ нам је да до 1. септембра овај систем инсталирамо у свим аутобусима. То ће бити додатни фактори сигурности, нарочито за децу, јер желимо да пре почетка школске године смањимо сваку врсту ризика и повећамо безбедност свих путника у возилима јавног градског саобраћаја – казао је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Засађено ново стабло кестена на месту небезбедног сувог стабла

Следећа вест

Почели радови на доградњи школе „Митраљета”

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *