Град и општине поново организују једнодневне излете за најстарије суграђане

Нема коментара Share:

29.07.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник општине Савски венац Милош Видовић испратили су данас старије суграђане на једнодневни излет. После годину и по дана паузе, градске општине поново почињу да организују једнодневне излете за најстарије суграђане који ће имати прилику да бесплатно обилазе Србију. 

– Излети се спроводе по прописаним епидемиолошким процедурама Градског завода за јавно здравље. Организују се већ три недеље и до сада је пет хиљада пензионера из читавог Београда отишло у обилазак наше прелепе Србије – навела је у изјави за Беоинфо Наташа Станисављевић.

Она је истакла да је Савски венац најбољи у Србији по проценту вакцинисаних најстаријих суграђана.

– Више од 99 одсто старијих од 75 година је вакцинисано на овој општини, а 92 процента старијих од 65 година. То је најбољи проценат не само у Београду него и у читавој Србији – казала је Наташа Станисављевић.

Она је захвалила руководству ове општине на одличној организацији, али и пензионерима који су одговорни према свом здрављу. 

– Старији суграђани су се на овај начин сами изборили да се живот врати у нормалу и да могу да путују – рекла је градска секретарка.  

Излете организују градске општине, а сениори о дестинацијама и временским терминима могу да се информишу преко својих клубова, кол-центара и самих општина.

Милош Видовић је навео да је веома задовољан и поносан на старије суграђане.

– Показали су висок степен свести о значају вакцинације и изборили су се за одлазак на излете. Током јула су обишли Пожаревац, Љубичево, Смедеревску тврђаву, уз бесплатан програм и ручак. Позив је и даље отворен и за август, а уколико епидемиолошки услови дозволе, излети ће бити организовани и на јесен – рекао је Видовић. 

Конкретно, Пожаревац је дестинација овог излета на који је отишло око седамдесет пензионера, а суграђани ће према програму обићи музеј Галерије Милене Павловић Барили, ергелу „Љубичево”, Смедерево и Смедеревску тврђаво, након чега ће бити организован ручак у хотелу „Драговић” у Смедереву.

Осим Пожаревца, пензионери, у зависности од општине, могу да обиђу манастире, Овчар бању, Ждрело, Матарушку бању, затим Лепенски вир, Ђердап, резерват „Засавица”, Фрушку гору, Војводину, Петроварадин, Сребрно језеро, Аранђеловац, Смедерево, Јагодину, Тополу.

У плану Града и градских општина је више од 50.000 излета за старије суграђане, а основни циљ ових обилазака јесте побољшање квалитета живота старије популације здравим и активним старењем. Током 2019. године, више од 90.000 сениора организовано је одлазило на излете, а сада је настављена ова активност која је била обустављена због епидемије вируса корона. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена режима јавног превоза током одржавања тактичко-показне вежбе припадника МУП-а

Следећа вест

Деца из дијаспоре на „шампионској” тераси Старог двора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *