После 47 година Мира Бањац поново у Старом двору у посети градоначелнику Зорану Радојичићу

Нема коментара Share:

29.07.2021.
Градоначелник проф. др Зоран Радојичић се данас у Старом двору сусрео с Миром Бањац, којој је на недавно завршеном Софесту, филмском фестивалу у Сопоту, додељена награда „Статуета слободе” за допринос филмској уметности.

– Немам речи да опишем задовољство овог тренутка, што сам у прилици да разговарам с Миром Бањац. Свака њена изговорена реч, свака њена реченица је мудрост и може да буде савет за цео живот – рекао је градоначелник Зоран Радојичић. 

Он је нагласио да ће разговор с Миром Бањац дуго памтити.

– Била ми је част што сам у име свих Београђана Мири могао да захвалим на свему што је учинила за Београд, на свим лепим и незаборавним тренуцима у свим серијама, филмовима и позоришним представама. Наградом коју је Мира добила у Сопоту, Београд је послао поруку дубоког поштовања и захвалности оваквој глумачкој величини – закључио је први човек престонице.

Мира Бањац је захвалила градоначелнику Радојичићу на пријему и нагласила да је последњи пут у здању Старог двора била када је градоначелник Београда био Бранко Пешић, чији се мандат завршио давне 1974. године, пре 47 година.

– Хвала градоначелнику Радојичићу што је у овај дом довео културу, хвала му на искреним честиткама за награду која ми је додељена. Награде које стигну сада, у ово моје касно време, имају један потпуно другачији значај. То су награде којима морате чувати достојанство и не смете ићи испод те награде – истакла је Мира Бањац. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Нема више потребе за сукобима у Блоку 37, машине одлазе

Следећа вест

Измена режима јавног превоза током одржавања тактичко-показне вежбе припадника МУП-а

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *