Градоначелник Радојичић: Милена и Драган „образ уз образ” на Врачару

Нема коментара Share:

30.07.2021.
На углу Милешевске и Цара Николаја у току je изградњa трга који ће понети име нашег прослављеног глумачког пара Милене Дравић и Драгана Николића. Вредност радова је 42 милиона динара, а градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ K1 рекао je да ће трг површине 859 квадратних метара бити завршен до краја септембра.

– Место на којем смо овог јутра још једном сведочи да Београд не заборавља своје легенде. Милена Дравић и Драган Николић су великани нашег глумишта који су обележили целу једну епоху. Као симбол њихове ванвременске љубави, одлучили смо да на платоу поставимо скулптуру која представља Милену и Драгана из култне серије „Образ уз образ”, коју је овај глумачки пар водио на тадашњој Телевизији Београд – казао је градоначелник.

Градоначелник Радојичић се такође осврнуо на свој јучерашњи сусрет са глумицом Миром Бањац у Старом двору и нагласио да су филм, позориште и уметност генерално изузетно важни за Београд имајући у виду то да је културна сцена нашег главног града препознатљива у региону, али и у целој Европи.

Говорећи о градским трговима, градоначелник је указао на важност да Београд има што више оваквих малих тргова који ће украсити град и омогућити људима да се одморе и забаве.

– У склопу овог пројекта имамо шест тргова које смо већ завршили или ће тек бити уређени. Пројекат реализује Секретаријат за инвестиције, а поред овог, завршен је и трг на углу Гаврила Принципа и Балканске, потом на углу Његошеве и Максима Горког, Бирчанинове и Булевара ослобођења, око Палилулске пијаце, на углу Страхињића бана и Тадеуша Кошћушка, као и у Улици краљевића Марка. Важно је да радови буду квалитетно урађени и да нам тргови дуго трају. Овим пројектима показујемо да водимо рачуна и о екологији, и да су нам приоритет пешаци и бициклисти у односу на моторни саобраћај. Битно је, такође, да где год да градимо, водимо рачуна о равнотежи и да у урбаним деловима града не нарушимо концепт „зеленог града” – казао је Радојичић, нагласивши значај концепта здравог града и правилног развоја деце.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Побољшање пронаталних мера пример бриге о породиљама и породицама

Следећа вест

Завршени радови у Улици Сибињанин Јанка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *