Почела реконструкција Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју у Младеновцу

Нема коментара Share:

06.08.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас почетку радова на реновирању Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју у Младеновцу. Како је том приликом прецизирала, овај дневник боравак има 42 корисника о којима брине 22 запослена. 

– Предвиђени су комплетни санитарни радови како би корисници у дневном боравку имали најбоље могуће услове. Град Београд улаже у даљи развој социјалне заштите и инфраструктуру установа јер желимо најбоље и за кориснике и запослене. Рок за завршетак радова јесте 45 дана, а након тога следи опремање новим намештајем и опремом. Вредност ових радова износи око 9,5 милиона динара са ПДВ-ом – навела је Наташа Станисављевић. 

Она је најавила да ове године почиње изградња новог дневног боравка у Барајеву, а следеће године још једног објекта у Земуну.

Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је Граду Београду и ресорном секретаријату на домаћинском односу према приградским општинама. 

– Ово је огромна инвестиција за нас, која је важна за све грађане, а посебно јер се овај објекат реновира после 15 година. Надам се да ће се овакав однос Града према приградским општинама наставити. Имамо добру сарадњу са Секретаријатом за социјалну заштиту и надам се да ћемо све заједничке пројекте до краја године испунити квалитетно – рекао је Глишић.

Снежана Живанић, руководилац Организационе јединице у систему дневних боравака Града Београда, указала је да су и родитељи и корисници презадовољни. 

– Очекујемо нове и промењене услове адекватне врстама и степену хендикепа које наши корисници имају. Социјална политика је осетљива тема и градски секретаријат о томе размишља на аутентичан и адекватан начин. Част ми је што сам део тима који води рачуна о рањивим друштвеним категоријама којима је помоћ потребна – истакла је она. 

Мајка корисника ове установе Марица Дробац је оценила да је дневни боравак установа која је незаменљива. 

– Много ми значи дневни боравак са свим садржајима које нуди. Особље је предивно и води рачуна о свима на изузетан начин – рекла је Марица Дробац. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд – град будућности у еко-туризму

Следећа вест

Осветљавање градских симбола у оквиру Дана борбе против спиналне мишићне атрофије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *