Градоначелник Радојичић са ватрогасцима у Винчи: Здравље грађана приоритет, са информацијама излазимо правовремено

Нема коментара Share:

09.08.2021.
Градоначелник Београда проф др. Зоран Радојичић обишао је синоћ депонију у Винчи где је у току гашење пожара које заједнички спроводе екипе Сектора за ванредне ситуације и градских комуналних служби. Обиласку су присуствовали секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Милош Мајсторовић.

Радојичић је подсетио да је претходно током дана одржаo састанак са стручно-оперативним тимом који је део Штаба за ванредне ситуације и где су, између осталих, присуствовали секретари за заштиту животне средине, здравство, ванредне ситуације, као и начелник Сектора за ванредне ситуације.

– Направљен је пресек ситуације када се говори о гашењу пожара, а ту су били и представници Градског завода за јавно здравље који су предочили стање ваздуха у Београду. На терену је тренутно шест возила са петнаест ватрогасаца и екипама „Градске чистоће” и других комуналних предузећа који засипају земљом делове депоније. Договорене су даље контроле и редовно обавештавање о ситуацији, а нови пресек биће направљен у јутарњим часовима. Савет грађанима је да се придржавају препорука Градског завода за јавно здравље, а са друге стране учинићемо све да се ситуација што пре санира – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће се кроз јавно-приватно партнерство „Беочиста енергија” решити санација старе депоније и на тај начин разрешити овај велики проблем.

– Тог момента не очекујемо да ћемо више имати проблеме који су нам протеклих деценија били стални, попут пожара који су се увек изнова појављивали на овом простору. Такође, позивам све да се суздрже од ширења дезинформација и панике. Квалитет ваздуха током дана је варирао, али стављањем пожара под контролу, стање се поправља. Свима нам је приоритет здравље наших грађана и уверавам све суграђане да ћемо са свим информацијама излазити правовремено – казао је Радојичић.

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Милош Мајсторовић је рекао да ће ватрогасци остати на лицу места онолико дуго колико то ситуација буде захтевала и да ће све активности бити координисане са градским службама које имају тешку механизацију. Он је нагласио да се пожар гаси 24 сата, али ноћу само на местима где не постоји ризик по ватрогасце и возила, јер свака депонија приликом пожара ствара „џепове” који нису увек видљиви.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Продужени боравак у школама од велике важности за родитеље

Следећа вест

Весић: Школе да раде нормално од септембра

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *