Весић: Без нових рестрикција због ковида

Нема коментара Share:

09.08.2021.
Град Београд ће бити против увођења нових рестрикција у друштвеном животу и привреди због вируса корона, уколико буду предложене, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

– Руку на срце и истине ради, нико још није званично предложио нове рестрикције било у друштву, било у привреди – рекао је Весић.

Он је подсетио на време када се вирус појавио и рекао да тада о ковиду нико ништа није знао.

– Ни научници ни лекари нису имали никакаво знање о овом вирусу и било је неопходно да се уведу рестрикције како би се дало време науци да пронађе лек. Данас, скоро 18 месеци касније, постоји лек против овог вируса, а то је вакцина. Србија има довољно вакцина, преко педесет одсто вакцинисаног становништва, велики број људи који су прележали корону, а вакцину и производимо. Да будем прецизан, треба употребити британски модел по којем је све отворено и све ради, а ризик од заразе је на појединцима који се нису вакцинисали – поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

Он је рекао да се све ово посебно односи на Београд у коме је више од 55 одсто пунолетног становништва вакцинисано и који је близу да стекне колективну заштиту.

– Београђанке и Београђани били су дисциплиновани и одазвали су се на позив Владе да се вакцинишу. У неким локалним самоуправама то се није догодило, јер је одзив и мањи од 20 одсто. Зато Београд не може да дели исту судбину са њима – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Сусретом са трубачима успостављамо још једну београдску традицију

Следећа вест

Грађевинска инспекција извршила надзор у Дубровачкој улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *