Весић: Сусретом са трубачима успостављамо још једну београдску традицију

Нема коментара Share:

09.08.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић сусрео се вечерас на платоу испред Старог двора са учесницима Драгачевског сабора трубача у Гучи, који су у главни град дошли у оквиру манифестације „Гуча у Београду”.

Догађају су присуствовали председник општине Лучани и директор фестивала Миливоје Доловић и директор Туристичке организације „Драгачево” Били Вуловић у пратњи око 150 трубача и 120 представника културно-уметничких друштава.

Сусрет је започет извођењем химне фестивала „Са Овчара и Каблара”, а том приликом заменик градоначелника предао је заставу Града Београда председнику општине Лучани Миливоју Доловићу, који му је заузврат поклонио кошуљу у традиционалном дизајну.

Весић је пожелео добродишлицу у Београд свим Драгачевцима и истакао да од ове године почиње једна нова традиција.

– Сваке године ћете пред Гучу долазити овде да вам свечано уручимо заставу Града Београда, за коју се надам да ћете је поносно развити у Гучи. Хвала свима вама и уживајте данас у нашем и вашем Београду, а ето нас код вас веома брзо да заједно прођемо још један Сабор који је, хвала богу, постао један од највећих српских брендова – рекао је заменик градоначелника.

Председник општине Лучани и директор фестивала Миливоје Доловић истакао је да су сви трубачи и учесници дошли да четири дана пред почетак фестивала направе велику промоцију у Београду и подсетио да Драгачевски сабор трубача траје од 1961. године.

– Ова манифестација траје 60 година и даље идемо напред. Позивамо вас да будете наши гости од 13. до 15 августа, да уживате у звуцима чаробног српског инструмента, да чујете звуке истока, севера, југа и западне Србије. Да испишемо још једну страницу трубачке историје чији је мото „Свирај трубо, свирала задуго, за весеље и низашта друго” – казао је Доловић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Школе да раде нормално од септембра

Следећа вест

Весић: Без нових рестрикција због ковида

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *