Весић: Школе да раде нормално од септембра

Нема коментара Share:

09.08.2021.
Све школе, основне и средње, од 1. септембра треба нормално да раде као пре епидемије вируса корона. За ђаке не треба да важе било каква правила која не важе за друге грађане односно за њихове родитеље, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи. Он је рекао да Кризни штаб ову одлуку треба што пре да саопшти како се не би уносила забуна и како родитеље не би збуњивале различите поруке чланова Кризног штаба.

– Мој став је да све школе од 1. септембра треба да раде нормално као пре епидемије вируса корона. Једноставно, у школама је могуће стриктно спровести све заштитне мере од ношења маски, преко дезобаријера до мерења температуре, тако да су деца сигурнија у школама него на приватним окупљањима. Поред тога, не треба да заборавимо да су наша деца већ изгубила 17 месеци на онлајн настави која није и не може да буде истог квалитета као редовна настава. Још једна година без редовног школовања довела би до тога да садашња школска деца имају такве „рупе” у образовању које је у даљем школовању немогуће надокнадити. Још једна година без редовног одласка у школу оставила би трајне последице на процес социјализације деце која у школи уче да живе и раде у колективу. На крају, уколико не буде редовно почела школска година, многи родитељи неће имати где да оставе млађу децу, а то значи да ће ова одлука утицати и на рад привреде – рекао је Весић. 

Весић је додао да сада, када Србија има вакцину као лек против вируса корона, не може да се понаша као приликом појаве епидемије, када ни научници а ни лекари нису знали ништа о вирусу. 

– Сада имамо лек, преко педесет одсто вакцинисаног становништва, велики број људи који су прележали корону, а имамо и вакцину. То значи да треба да живимо нормално, а они који се нису вакцинисали на сопствену одговорност ризикују да се заразе. Већина људи не могу да буду таоци мањине – поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић са ватрогасцима у Винчи: Здравље грађана приоритет, са информацијама излазимо правовремено

Следећа вест

Весић: Сусретом са трубачима успостављамо још једну београдску традицију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *