Делегација Украјине у посети Београду

Нема коментара Share:

12.08.2021.
Помоћник градоначелника Владан Ђукић састао се данас са делегацијом Украјине са којом је разговарао о могућностима билатералне сарадње и имплементацији заједничких пројеката у области образовања, науке и културе. Састанку је присуствовао амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович, а делегацију су чинили и ректор Националног ваздухопловног универзитета Максим Лутски, декан Факултета за међународне односе Националног ваздухопловног универзитета Јуриј Волошин и директор Образовног и научног института за континуирано образовање Националног ваздухопловног универзитета Сергеј Михалченко.

Ђукић је рекао да ће се у наредном периоду размотрити могућност даље сарадње у овим областима.

– Београд је отворен град за све добронамерне људе, те је тако делегација Украјине из сфере ваздухопловства имала предлог о размени искустава из области образовања и техничког напредовања по питању изградње Београда. У складу са Протоколом о разумевању и сарадњи Града Кијева и Града Београда, који је потписан 2002. године, договорили смо се да продубимо нашу сарадњу у култури, образовању, као и корпорацијску сарадњу будући да велики број украјинских фирми жели да сарађује са нашим предузећима у Београду – истакао је Ђукић.

Посебно интересовање делегација из Украјине показала је за примену делова ваздухопловне науке који се могу користити у цивилном сектору, односно приликом пројектовања и изградње одређених делова градова, додао је Ђукић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић честитао Међународни дан младих: Ви сте најјача покретачка и креативна енергија друштва

Следећа вест

Акција добровољног давања крви на стадиону „Рајко Митић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *