Уклањање графита на Савском венцу

Нема коментара Share:

12.08.2021.
На територији општине Савски венац у току је акција уклањања графита и заштите стубова јавне расвете која се спроводи у сарадњи са јавним комуналним предузећима „Градска чистоћа” и „Јавно осветљење”, саопштено је из Општине Савски венац. 

Радове је обишао председник општине Милош Видовић, који је том приликом разговарао са медијима и истакао да је ово прва оваква акција коју организује Општина Савски венац на својој територији. 

– На терену свакодневно раде екипе „Чистоће” и „Јавног осветљења”. Графити се скидају од Булевара ослобођења до Бранковог моста. До сада је скинуто графита са 1.000 квадратних метара фасада, а планирамо да завршимо још толико до истека предвиђеног рока. Током акције до сада је обновљено, офарбано и комплетно заштићено више од 300 стубова у пет паркова – Луке Ћеловића, Бристол, Финансијски парк, Мањеж и Топчидерски парк. Ови радови представљају само почетак нових активности, а у наредном периоду Општина ће наставити са оваквим акцијама како би обезбедила да Савски венац буде још боље, уређеније и лепше место за живот и рад суграђана – изјавио је Видовић.

На територији општине Савски венац реализоване су следеће активности:

– уклањање и чишћење графита са фасада зграда и обнова и заштита стубова јавне расвете,

– уређивање зграда, улаза и обнова фасада стамбених заједница,

– реконструкција међублоковских саобраћајница и улица,

– уређење урбаних џепова и дечијих игралишта,

– уређење јавних зелених површина (садња дрвећа и цвећа и уклањање отпада),

– обнова и уређење основних школа и донација школске опреме школарцима,

– бесплатни спортски и културни програм за децу и омладину,

– Дечије летње игре и

– бесплатни излети за пензионере. 

– У плану нам је и да наставимо да решавамо текуће проблеме, да још боље реализујемо започете пројекте и покренемо предвиђене како би дали допринос континуираном расту и развоју наше општине. Прва смо општина која је својим суграђанима омогућила унапређење својстава зграда, а јавни конкурс за сређивање зграда и фасада биће поново у епицентру радова – навео је Видовић.

Он је такође истакао да је урађено много, али и да Општину очекује наставак реализације ових активности и враћање сјаја и лепоте бројним зградама. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Акција добровољног давања крви на стадиону „Рајко Митић”

Следећа вест

Будите хумани овог викенда – дајте крв и уживајте на базенима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *