Весић уручио кључеве станова за привремено становање станарима из Видовданске улице

Нема коментара Share:

13.08.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић уручио је данас кључеве станова за привремено становање станарима урушене зграде у Видовданској улици на Врачару. Примопредаји у Старом двору присуствовала је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник општине Врачар Милан Недељковић.

Весић је подсетио да се пре мање од месец дана урушила зграда у Видовданској због неодговорности инвеститора.

– Тада сам станарима обећао да их Град неће оставити на цедилу. Одмах су смештени у хотел „Славија”, а од наредне среде ће моћи да се уселе у станове који су у власништву Града Београда. Ти станови су привремени и у њима ће станари из Видовданске моћи да живе док им се не изгради нова зграда на истој локацији – навео је Весић.

Он је казао да је ово први пример да грађани и Град заједно могу да решавају овакве проблеме.

– Нажалост, било је примера у прошлости када Град није стајао иза својих суграђана, попут случаја из Дубљанске улице. Ти људи од 2008. године нису у својим становима, препуштени су да се сами боре са приватним инвеститором – казао је заменик градоначелника.

Подсетио је да је свим станарима из Видовданске улице Центар за социјални рад уручио по 300.000 динара помоћи, тј. онолико колико је закон дозволио.

– Због овог случаја иницирали смо измену Закона о планирању и изградњи која би све који граде приморала да имају полису одговорности према трећим лицима. Имамо уверавања да ће ова измена од септембра бити део закона. Такође смо тражили да се уведе одговорност и за физичка лица која врше надзор, јер и они имају одговорност за дешавања у Видовданској улици – закључио је Весић.

Новица Станимировић, станар и управник урушене зграде у Видовданској, захвалио је заменику градоначелника и надлежнима у Градској управи на брзом решавању њиховог проблема.

– Омогућено je да уђемо у сасвим пристојне и лепе станове које ћемо користити у наредних годину или две, и под екстремно повољним условима – рекао је Станимировић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Квалитет ваздуха у Београду добар

Следећа вест

Весић: Почела реконструкција Центра за социјални рад у Раковици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *