Радојичић: Пожар на Новом Београду локализован, ватрогасци великим напором спречили већу штету, нема повређених

Нема коментара Share:

13.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић похвалио је изузетну храброст коју су ватрогасци Ватрогасне бригаде Београд показали синоћ приликом гашења пожара који је избио у Кинеском тржном центру на Новом Београду.

– Све похвале нашим храбрим ватрогасцима за интервенцију која је трајала до јутра. Пожар је заиста био огромних размера, а гашење је отежавало и то што се тржни центар налази у густо насељеном делу Новог Београда, са много околних стамбених зграда, па се додатно водило рачуна о безбедности грађана који су изашли из својих станова – рекао је градоначелник Радојичић.

Пожар је захватио површину од 4.000 квадратних метара у старом делу Кинеског тржног центра, а на терен је изашло чак 127 ватрогасаца и 50 возила. Пожар је локализован у јутарњим часовима, а догашавање ће трајати још неколико дана. Возила Ватрогасне јединице Београд и Хитне помоћи ће наставити да дежурају на локацији у новобеоградском блоку 70.

– Како су ми рекли у Ватрогасној бригади Београд, ноћашња интервенција је можда највећа у њиховој досадашњој историји. Брзом, одлучном и храбром интервенцијом спречили су настанак веће штете. Повређених међу грађанима срећом нема, а ватрогасцу који је лакше повређен желим брз опоравак. Још једном, у име свих Београђана, велико хвала нашим одважним ватрогасцима – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Почела реконструкција Центра за социјални рад у Раковици

Следећа вест

Нова железничка и друмска инфраструктура у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *