Весић: Ватерполисти „Партизана” на Бањици наредних педесет година без надокнаде

Нема коментара Share:

16.08.2021.
Велика ми је част и задовољство да објавим да су Град Београд, Градска општина Вождовац потписали данас са Ватерполо клубом „Партизан” Уговор о коришћењу базена у СЦ „Вождовац” у наредних педесет година.

– Према овом уговору Град Београд даје ВК „Партизан” да у наредних 50 година користити базене и друге просторије које су им неопходне за рад без надокнаде. Уговором је дефинисано да ће Град Београд обезбедити дневно ВК „Партизан” седам сати бесплатних термина за све категорије ВК „Партизан”, од најмлађих до сениорског тима. У случају да Град у неком периоду не буде у могућности да финансира термине, спортски центар ће сам сносити трошкове термина – појаснио је Весић.

Када је Градска општина Вождовац добила судски спор у вези са власништвом над СЦ „Вождовац”, рекао сам да је овај спортски центар власништво свих Београђанки и Београђана и дом ватерполиста „Партизана”, навео је Весић и додао да се то данас и догодило. 

– ВК „Партизан” је клуб у коме су ватерполом почела да се баве многа од највећих имена овог спорта. Ватерполо клуб „Партизан” је институција и најуспешнији ватерполо клуб у Србији. Овај клуб је заслужио да настави да ради и ствара асове на истом месту где су то успешно радили деценијама уназад. Када сам се на молбу министра Удовичића пре месец дана састао са представницима ВК „Партизан”, рекао сам им да је Бањица њихова кућа и да ће тако и остати. Данас се то догодило – нагласио је Весић.

Сада, када се зна ко је власник спортског центра и када је трајно решено питање присуства ВК „Партизан”, стекли су се услови да се реновира спортски центар, казао је он.

– Данас сам дао налог да се почне са израдом пројекта реконструкције спортског центра. Сви који ме знају могу да буду сигурни да ће Град наредне године почети реконструкцију СЦ „Вождовац” – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Зеленило – Београд” уклања сува и небезбедна стабла

Следећа вест

Промена траса трамвајских линија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *