Весић: У петак почиње пријављивање за доделу бесповратних новчаних средстава за уџбенике

Нема коментара Share:

18.08.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да у петак почиње пријављивање на јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета уџбеника за децу првог и другог разреда. Он је у гостовању на ТВ Пинк подсетио да је прошле недеље расписан јавни позив, а сви родитељи од 20. августа до 30. септембра могу да поднесу пријаве.

– Новац могу да добију родитељи или законски заступници ученика првог и другог разреда јавних основних школа у Београду. Право на то има њих 34 хиљаде, а потребно је да се оде до школе по потврду да је дете уписано у први или други разред, уз напомену да већ не користи бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, и да се наведе о ком издавачу је реч. Уплаћујемо средства за уџбенике из четири предмета: српски језик, математика, свет око нас и изабрани страни језик. Цене се разликују од издавача до издавача, додуше не много, тако да ће отприлике сваки родитељ добити по шест хиљада динара – навео је Весић. 

Потребно је и очитати личну карту и донети копију платне картице на којој се види број жиро рачуна.

– На сајту Града и Фондације за младе таленте постоји формулар за онлајн пријављивање. У школама ће имати помоћ техничких секретара приликом пријављивања ако то не могу сами да ураде, а такође ће моћи се пријаве и личним доласком. Нећемо чекати да се заврши конкурс, већ како ко буде испуњавао услове, новац ће бити уплаћиван у року од неколико дана – истакао је Весић. 

Заменик градоначелника позвао је Београђане да искористе ову помоћ Града Београда.

Весић је подсетио и да 1. септембра почиње подела таблета за 67.592 ученика трећег, четвртог, петог и шестог разреда, са бесплатним интернетом, као и дигиталних уџбеника. 

– Много пројеката сам радио претходних година, али ниједан ми није толико драг као овај захваљујући којем ће деца добити таблете и уџбенике. Најбоље улагање јесте улагање у децу – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Пад притиска и повремени прекиди у водоснабдевању у Новом Београду, Земуну и Сурчину

Следећа вест

Весић: „Бир фест” наредних пет дана уз све епидемиолошке мере

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *