У школу уписан рекордан број првака у насељу Лештане

Нема коментара Share:

18.08.2021.
Годину дана након отварања, нова основна школа у насељу Лештане спремно дочекује и овогодишњу генерацију првака којих је највише од оснивања школе у овом насељу, изјавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

– Први пут у клупе ће сести три одељења првака са пуним капацитетом од по 30 ученика, што нас изузетно радује, јер је то оно што је недостајало грађанима Лештана и они то сада препознају – рекао је Гак.

Према његовим речима, до сада је издвојено одељење винчанске ОШ „Никола Тесла” имало два одељења првог разреда, што говори да је изградња потпуно нове образовне установе, како је истакао, била пун погодак.

– Родитељи су препознали квалитет, а самим тим им је и олакшано одвођење и довођење деце из школе која су раније похађала наставу у другим установама на територији општине Гроцка – навео је Гак.

Драгољуб Гачић, директор нове школе, изјавио је да школа у насељу Лештане сада броји око 500 ученика, да је све прилагођено деци и њиховим потребама, те да је захваљујући донацијама у току школске године отворена и библиотека са око 3.000 наслова и основан школски читалачки клуб.

– Деца су задовољна, а то је најбитније. Нека деца су путовали и у друге ако је то родитељима одговарало. Велики број ђака је прави показатељ добро одрађеног посла – рекао је Гачић.

Он је истакао да иако нас очекује можда још једна непредвидива школска година због епидемиолошке ситуације, најмлађи школарци ипак једва чекају 1. септембар.

Ове године у школе у Гроцкој биће уписан 851 ђак првак и то је чини осмом београдском општином по броју уписане деце. Секретаријат за образовање и дечју заштиту само за опремање грочанских образовних установа издвојио је прошле године 14,4 милиона динара.

– Деца ће увек бити приоритет Града Београда. Школа у Лештанима била је један од највећих пројеката који је успешно завршен, а највећа сатисфакција су нам задовољни ученици и наставници. Идемо даље са улагањима у образовање – закључио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: „Бир фест” наредних пет дана уз све епидемиолошке мере

Следећа вест

Уговори о додели помоћи за 54 породице избеглица и интерно расељених лица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *