Весић: Грађани на левој обали Дунава коначно добијају канализацију

Нема коментара Share:

19.08.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је радове на изградњи канализационо-црпне станице „Крњача 2” у Блоку браће Марић у насељу Крњача.

Весић је истакао да изградњом ове канализационо-црпне станице почиње изградња канализационе мреже на левој обали Дунава.

– Ова станица ће се простирати на око 18 ари и биће део канализационог система на левој обали Дунава. Град Београд је пре две године потписао уговор са Европском инвестиционом банком према којем ће на левој обали Дунава бити изграђено око 90 километара канализационе мреже, као и постројења за прераду отпадних вода. У насељу Браће Марић већ је изграђено 7,5 километара, што значи да је реч о безмало сто километара канализационе мреже. Завршетак радова на изградњи ове канализационо-црпне станице, са две подземне и једном надземном етажом, планиран је за март следеће године. Све отпадне воде из нове канализације са леве обале Дунава одлазиће у колектор на Зрењанинском путу, да би их ова канализационо-црпна станица препумпавала у колектор на Панчевачком путу, одакле ће одлазити у постојећу црпну станицу „Крњача 1” где ће бити изграђено постројење за прераду отпадних вода. Тако ће коначно бити решен проблем канализације на левој обали Дунава – рекао је Весић.

Он је додао да ће до краја септембра или почетка октобра бити расписан тендер за изградњу 90 километара недостајуће канализационе мреже на левој обали Дунава, као и постројења за прераду отпадних вода.

– Према уговору са Европском инвестиционом банком, до децембра ћемо изабрати извођача који ће почети с радовима. Тако ће скоро 80.000 становника овог дела града коначно добити канализацију. После деценија празних обећања и времена у којем нико ништа није предузео, сада ћемо, након што је то председник Вучић обећао пре две године, а и ја неколико пута, коначно завршити тај посао. Ови људи ће добити канализациону мрежу што је цивилизацијски искорак – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио да је на левој обали Дунава већ завршен нови дом здравља, да се гради вртић, док се стара зграда дома здравља претвара у општински услужни центар.

– Такође, изградња новог моста преко Дунава код Аде Хује почеће следеће године, док ће се на простору површине од 11 хектара, поред стадиона „Борча”, градити нови спортски центар са отвореним и затвореним базенима, малом халом и свим осталим потребним садржајима. Осим тога, определили смо локацију за изградњу гимназије, тако да лева обала Дунава коначно има адекватну пажњу Града, а све то се догодило у последњих седам година. Коначно ће становници леве обале Дунава имати исти третман као и остале грађанке и грађани Београда – рекао је Весић.

Догађају је присуствовала директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Душица Анђелковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Фестивал земунских чамаца и кајака” за викенд на Земунском кеју

Следећа вест

У Београду почиње Европско првенство за одбојкашице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *