Градоначелник Радојичић: „Бир фест” пример добре организације

Нема коментара Share:

22.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић рекао је данас на завршници „Бир феста” за дневник Радио-телевизије Србије да је управо овај фестивал добар пример како велики догађаји могу да буду организовани у Београду, уз спровођење процедура и поштовање епидемиолошких мера. На овај фестивал могли су да уђу само они посетиоци са потврдама о вакцинацији, прележаном ковиду, негативном ПЦР тесту, а омогућено је да и они који нису имали ниједну од ових потврда на лицу места ураде брзи антигенски тест.

Градоначелник Радојичић је у изјави oценио да је управо ово најбољи начин организације великих догађаја.

– У Београду ће и даље бити великих културних, забавних и спортских дешавања, због чега морамо водити рачуна о спровођењу мера, као и о томе да одржавање оваквих манифестација буде безбедно за све. Зато морамо да направимо некакву разлику између вакцинисаних и невакцинисаних. Није реч о дискриминацији, већ о томе да контрола безбедности буде на највишем нивоу. Долазе хладнији дани и биће све више манифестација које ће се организовати у затвореним просторима, што је разлог више да сада будемо максимално обазриви – навео је Радојичић.

Број прегледа у ковид амбулантама, прецизирао је градоначелник, повећава се, а током прошле недеље износио је у просеку дневно око 1.200 првих прегледа и око 600 контролних прегледа.

– У затвореним просторима више ћемо инсистирати на мерама, на првом месту на ношењу маски и одржавању дистанце, што је најбољи начин да се вирус држи под контролом – додао је Радојичић.

У главном граду, прецизирао је градоначелник, вакцинисано је близу 56 одсто грађана макар једном дозом, а нешто више од 54 одсто примило је обе дозе вакцине.

– Јуче је око 1.700 људи добилo трећу, такозвану „bust” дозу вакцине, а до сада се више од 7.300 грађана вакцинисало трећом дозом. Дакле, постоји интересовање и за трећу дозу вакцине. Дефинитивно немамо никаквог другог начина да се изборимо с пандемијом осим вакцинацијом, због чега још једном скрећем пажњу грађанима на то и позивам их да се вакцинишу – рекао је Радојичић.

Градоначелник је позвао нарочито младе људе да то што пре учине, имајући на уму да последице ковида могу да буду врло тешке и за млађу популацију која је најактивнија када је реч о посети забавних и спортских манифестација.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одложено запрашивање комараца најављено за данас

Следећа вест

Дим елиминисан са депоније у Винчи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *