Весић: Завршена реконструкција и пуштени у саобраћај Саве Машковића, Црнотравска и кружни ток на Бањици

Нема коментара Share:

23.08.2021.
Реконструкција улица Саве Машковића и Црнотравске, као и кружног тока на Бањици завршена је данас после девет месеци радова, а читав овај потез пуштен је у саобраћај, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

– Када смо пре девет месеци почели њихову реконструкцију обећали смо грађанима да ће од улица с две траке добити два булевара од по четири траке, с разделним острвом и новим зеленилом, такође, да ће се од раскрснице на Бањици, која је била саобраћајни чеп, направити кружни ток уз бољи проток возила – истакао је Весић.

Грађани од данас имају уређене булеваре са четири траке, без саобраћајних гужви и много мање издувних гасова, казао је заменик градоначелника и захвалио радницима „Београд-пута” и компанији „Рас” на добро обављеном послу.

Појаснио је да се саобраћајнице Саве Машковића и Црнотравске налазе на потезу унутрашњег магистралног прстена, односно унутрашње обилазнице, укључујући и Булевар патријарха Павла, те улице Пере Велимировића и Борске до ауто-пута.  

Подсетио да је пре неки дан расписан тендер за завршетак радова у Булевару патријарха Павла, а да ће у наредних неколико седмица исти бити расписан за проширење деонице од Саве Машковића до ауто-пута.

– У наредних годину дана цео Булевар патријарха Павла, од Моста на Ади до Пере Велимировића имаће четири траке. Проширење на четири траке предвиђено је у наредном периоду и у Борској и Улици Пере Велимировића. Тада ће грађани из овог дела престонице моћи да стижу, на пример, до Тошиног бунара за свега петнаестак минута – рекао је Весић.

На овај начин показујемо како се решавају деценијски инфраструктурни проблеми, односно да је могуће убрзати саобраћај и побољшати квалитет живота наших грађана, закључио је заменик градоначелника.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Квар на цевоводу у Улици краља Петра биће саниран до 15 часова

Следећа вест

Измена режима рада појединих трамвајских линија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *