Радојичић: По хитном поступку решавамо проблем станара у Гламочкој улици

Нема коментара Share:

23.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је поводом проблема станара у Гламочкој улици, које је посетио у петак, изјавио да је поступак инспекцијског надзора у Граду у току.

– Кључно је да сам председнику општине Звездара наложио да у оквиру својих надлежности преиспита акте које је издао надлежни општински орган. Најважнија чињеница је неусклађеност планског акта и фактичког стања, јер та улица постоји и куће у тој улици имају своје бројеве. Ту чињеницу општински орган је морао да има у виду када је инвеститору издавао дозволу за подизање ограде. Ово је драстичан пример неусклађености планског акта са фактичким стањем. Без обзира на то, општински орган је морао да изађе на терен пре издавања дозволе – изјавио је градоначелник Радојичић.

Поред тога, градоначелник је тражио од Општине да преиспита акте које је донела и да омогући грађанима да наставе са коришћењем улице како су то чинили годинама уназад.

– Од председника општине и општинских органа захтевам да овај случај има приоритет у решавању – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У нову радну годину са три нова вртића

Следећа вест

Рaдojичић: Oтвoрeнa мoдeрнa сaoбрaћajницa нa Бaњици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *