У нову радну годину са три нова вртића

Нема коментара Share:

23.08.2021.
Град Београд ће у септембру добити три нова вртића у којима ће бити места за око 550 малишана, изјавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

– Већ неколико година интензивно радимо на укидању листе чекања за вртиће у Београду, а рачунајући ова места, корак смо ближе том циљу – рекао је Гак.

Како је рекао, у септембру ће се прво отворити вртићи на Чукарици, Врачару и у Обреновцу, док ће у октобру малишани кренути у још два нова вртића, још један на Чукарици и у Земуну.

– То значи да ћемо отворити укупно око 850 нових места, а вредност те инвестиције износи око 650 милиона динара – рекао је Гак.

У овом тренутку београдске вртиће, државне и приватне са субвенцијом Града похађа 80 хиљада деце. То је око 34 хиљаде деце више у односу на 2012. годину, када је Београд имао око 46.000 деце у вртићима.

Данас је предшколским образовањем обухваћено око 74 одсто деце, што је значајан раст у односу на некадашњих 45 одсто малишана.

– Београд је то успео подизањем свести о значају предшколског васпитања, константним ширењем капацитета, отварањем нових вртића и сарадњом са приватним предшколским установама – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почиње допуна месечних карата за септембар

Следећа вест

Радојичић: По хитном поступку решавамо проблем станара у Гламочкој улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *