Радојичић: Инвестиције у путну инфраструктуру у Београду ове године преко милијарду динара

Нема коментара Share:

24.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић говорио је данас за ТВ K1 о радовима на путној инфраструктури у граду. Како је истакао, планом реконструкције за ову годину предвиђено је близу 200 улица.

– До сада је завршено 111, у овом тренутку се ради 27 улица и преостаје још 56. Нема општине у Београду у којој нису у току радови на некој од улица. Укупна вредност инвестиција у путну инфраструктуру у Београду ове године је 1,16 милијарди динара – нагласио је градоначелник Радојичић.

Један од завршених пројеката је и део улица Саве Машковића и Црнотравске, уз нови кружни ток на Бањици, који је јуче пуштен у саобраћај и знатно ће смањити саобраћајне гужве у овом делу града.

– Лепо је видети да на раскрсници на којој се сад налазимо нема више великих саобраћајних гужви, а познато је да су овде годинама бележене велике гужве у време када је саобраћај под највећим оптерећењем – рекао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да је развој путне инфраструктуре веома важан за Београд и Србију, посебно имајући у виду да је много улица и путева изграђено још пре више деценија, а да у међувремену нису вршене никакве реконструкције.

– Актуелна власт је кренула у решавање тог проблема и можемо да видимо да су важни радови у току, како у Србији тако и у Београду. Све то ће довести до много бољег функционисања градског саобраћаја и скратити време које проводимо у возилима. Осим тога, измештање саобраћаја ван градског језгра је важан чинилац у очувању здравије животне средине чиме се повећава квалитет живота грађана – нагласио је Радојичић.

Радојичић је истакао да је план да се до краја 2023. године потпуно заврши унутрашњи магистрални прстен, те да ће значајан део радова бити завршен следеће године.

Градоначелник се осврнуо и на данашњу седницу Кризног штаба и додао да број позитивних на вирус корона расте.

– Пратићемо из недеље у недељу како се ситуација одвија и прилагођавати се томе. Град Београд ће спровести увек оно што Кризни штаб и епидемиолози буду рекли. Спремни смо да заједно отпочнемо ову школску годину, да пратимо ситуацију и да јој се прилагођавамо. На првом месту је здравље деце, али изузетно је важно и образовање – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Расписан тендер за извођача радова за последњу деоницу Булевара патријарха Павла

Следећа вест

Почели припремни радови за повезивање насеља Гроцка и Врчин на регионални водовод Макиш–Младеновац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *