Унапредићемо сарадњу Београда и Љубљане у области екологије – Радојичић разговорао са делегацијом Државног збора Словеније

Нема коментара Share:

27.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у здању Старог двора делегацију словеначког парламента на челу са Игором Зорчичем, председником Државног збора Словеније. Словеначка делегација је од јуче у посети Републици Србији током које је одржан низ састанака на највишем државном нивоу.

– Увек се радујем посетама делегације из Словеније и сматрам да има простора за унапређење сарадње између Београда и других градова у Словенији. Приликом посета делегација Града Београда Словенији на чијем сам челу био, увек смо били пријатељски дочекани – навео је Радојичић.

Приликом састанка, којем су присуствовали и члан Градског већа Фадиљ Еминовић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић, са представницима словеначке делегације разговарало се о сарадњи између Београда и локалних самоуправа у Словенији. Поводом тога, градоначелник Радојичић је истакао да је сарадња Љубљане и Београда веома успешна, те да је Споразум о братимљењу два града потписан још у новембру 2010. године.

У разговору с делегацијом из Словеније такође су размењена искуства словеначких локалних самоуправа у вези са пројектима из области екологије.

– Словенија представља пример доброг управљања у области заштите животне средине, што је потврдио и избор Љубљане за „Зелену престоницу Европе” 2016. године. Београд је увек спреман да примени примере добре праксе од других градова – истакао је први човек престонице. 

Радојичић је нагласио колико је значајна сарадња на локалном нивоу, пре свега као важна тачка повезивања грађана две државе. Градоначелник је истакао и да је због успешне политике председника Александра Вучића Београд данас једна од најважнијих тачака за инвеститоре у Европи, што потврђује и 2.000 градилишта у главном граду Србије. С тим у вези градоначелник је позвао словеначке компаније да наставе са инвестицијама које су и сада на високом нивоу.

Председник Државног збора Словеније Игор Зорчич је рекао да Београд увек може да рачуна на помоћ Словеније у реализацији значајних пројеката.

– Захваљујем на гостопримству свих дана посете, током које је одржан низ конструктивних састанака са представницима српских власти. Посебно ми је драго што смо се састали са градоначелником Радојичићем и изразили спремност за даље јачање и развој сарадње између локалних самоуправа у Словенији и Града Београда – изјавио је председник Државног збора Словеније Зорчич.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град позива родитеље да се пријаве за рефундацију новца за уџбенике, сутра стижу таблети

Следећа вест

Радови на замени биљног материјала на стубовима јавне расвете

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.