Унапредићемо сарадњу Београда и Љубљане у области екологије – Радојичић разговорао са делегацијом Државног збора Словеније

Нема коментара Share:

27.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у здању Старог двора делегацију словеначког парламента на челу са Игором Зорчичем, председником Државног збора Словеније. Словеначка делегација је од јуче у посети Републици Србији током које је одржан низ састанака на највишем државном нивоу.

– Увек се радујем посетама делегације из Словеније и сматрам да има простора за унапређење сарадње између Београда и других градова у Словенији. Приликом посета делегација Града Београда Словенији на чијем сам челу био, увек смо били пријатељски дочекани – навео је Радојичић.

Приликом састанка, којем су присуствовали и члан Градског већа Фадиљ Еминовић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић, са представницима словеначке делегације разговарало се о сарадњи између Београда и локалних самоуправа у Словенији. Поводом тога, градоначелник Радојичић је истакао да је сарадња Љубљане и Београда веома успешна, те да је Споразум о братимљењу два града потписан још у новембру 2010. године.

У разговору с делегацијом из Словеније такође су размењена искуства словеначких локалних самоуправа у вези са пројектима из области екологије.

– Словенија представља пример доброг управљања у области заштите животне средине, што је потврдио и избор Љубљане за „Зелену престоницу Европе” 2016. године. Београд је увек спреман да примени примере добре праксе од других градова – истакао је први човек престонице. 

Радојичић је нагласио колико је значајна сарадња на локалном нивоу, пре свега као важна тачка повезивања грађана две државе. Градоначелник је истакао и да је због успешне политике председника Александра Вучића Београд данас једна од најважнијих тачака за инвеститоре у Европи, што потврђује и 2.000 градилишта у главном граду Србије. С тим у вези градоначелник је позвао словеначке компаније да наставе са инвестицијама које су и сада на високом нивоу.

Председник Државног збора Словеније Игор Зорчич је рекао да Београд увек може да рачуна на помоћ Словеније у реализацији значајних пројеката.

– Захваљујем на гостопримству свих дана посете, током које је одржан низ конструктивних састанака са представницима српских власти. Посебно ми је драго што смо се састали са градоначелником Радојичићем и изразили спремност за даље јачање и развој сарадње између локалних самоуправа у Словенији и Града Београда – изјавио је председник Државног збора Словеније Зорчич.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град позива родитеље да се пријаве за рефундацију новца за уџбенике, сутра стижу таблети

Следећа вест

Радови на замени биљног материјала на стубовима јавне расвете

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *