Наставља се сузбијање комараца са земље, воде и из ваздуха

Нема коментара Share:

27.08.2021.
Уколико временске прилике дозволе, Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” планира да настави акцију сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље, воде и из ваздуха на јавним површинама територије града Београда.

Планирана акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се 30. августа спроводити од 18 до 24 часа и обухватиће следеће локације: Бежанијско гробље, Зеленгорску, СЦ „Сурчин”, насеље Соко салаш, САЈ, насеље 13. мај, Умку, Остружницу (чамац), Младеновац–Селтерс, Младеновац–Рајковац, Младеновац село, Младеновац град, Сопот центар, Сурчин и Радиофар.

Сузбијање комараца из ваздуха спроводиће се над Младеновцем и широј околини, прецизније у селу Младеновац, Рајковцу, Селтерсу, Међулужју, Границе, Ковачевцу. Сузбијање одраслих форми комараца из авиона биће спроведено под адекватним временским приликама од 17.45 до 20 часова. 

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Из ЈКП „Градска чистоћа” апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења ове акције.

Житељи Београда сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промена режима рада линије 87 и трамваја на линији 6

Следећа вест

Квар на цевоводу у Улици краља Петра биће саниран до 15 часова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *