Градоначелник Радојичић честитао Међународни дан младих: Ви сте најјача покретачка и креативна енергија друштва

Нема коментара Share:

12.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је Међународни дан младих, интернационални празник који се обележава сваке године 12. августа, а који су установиле Уједињене нације 2002. године.

– Честитам празник свим младим људима Србије. Задовољство ми је што управо на данашњи дан могу поново да истакнем колико су нам млади важни и да им поручим да највеће наде полажемо управо у њих. Млади људи су покретачка и креативна снага нашег друштва. Верујем да ће својим ресурсима, знањима и вештинама, мотивацијом за даљим учењем и напредовањем усавршавати себе и мењати набоље друштво у којем живимо. Последњи пример управо таквог пожртвованог рада, упорности и мотивације на путу до циља су олимпијци који су нас обрадовали освојеним медаљама, а које смо имали прилику да угостимо у Старом двору – изјавио је за Беоинфо градоначелник Радојичић.

Градоначелник Београда је додао да ће Град Београд наставити с бројним активностима и пројектима за младе, осмишљеним да допринесу њиховом бољем положају у друштву.

– Стратешки циљ Београда јесте да учини што више како би се младим људима омогућило да се остваре на свим плановима који су им важни у личном, друштвеном и професионалном животу. Преданим радом, у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Београда, трудимо се да сваки дан у години буде Дан младих – нагласио је Радојичић.

Градоначелник Београда је овом приликом најавио да Град Београд са Канцеларијом за младе, а у сарадњи са многобројним организацијама за младе, удружењима и општинским канцеларијама за младе, данас од 18 до 22 часа организује догађај под називом „Дан младих 2021” на локацији Београда на води, на платоу испред улаза 6, код Тржног центра „Галерија”.

Учесници ће имати своје штандове на којима ће делити рекламни материјал и промовисати свој рад како би посетиоце упознали са активностима које су у плану. Своје штандове имаће организације београдских општина и канцеларија за младе, Агенција за безбедност саобраћаја, Црвени крст, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и „Јазас”.

– Овим догађајем желимо да скренемо пажњу на све проблеме и потребе омладине, ученика, студената, као и на неизмерно важну улогу младих људи у нашем друштву, затим да их подстакнемо на даље активности, али и да још више ојачамо омладинску политику Града. Кроз Канцеларију за младе током последњих годину дана опредељено је 20 милиона динара за финансирање чак 48 омладинских удружења и организација за младе. Такође, током лета организовани су бројни вебинари, курсеви, радионице, захваљујући чему млади људи стичу и усавршавају савремене вештине у областима мултимедија, дигитализације, јавних наступа, страних језика. Али, оно што бих посебно желео да истакнем јесте то да се млади највише друже, посебно у летњем периоду, па их због тога још једном позивам и подсећам да треба да се вакцинишу, како би сачували своје здравље, здравље својих ближњих и наставили да мењају свет набоље – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Сутра се усваја ПДР за линијски парк, изградња до краја године

Следећа вест

Нови изглед за Основну школу „Илија Гарашанин”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *