Весић: Од данас спортски центар „Пинки” поново припада Земунцима

Нема коментара Share:

30.08.2021.
Спортски центар „Пинки” у Земуну од данас поново припада Земунцима после више од две деценије, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.  

– До данас је спортским центром управљала компанија која је у власништву више правних субјеката. Ова компанија покушала је на суду да докаже да је истовремено и власник имовине, односно спортског центра, иако јој је центар био само додељен на управљање. Град Београд је сачекао да се заврши првостепено, другостепено, као и суђење по ревизији којим је потврђено да је спортски центар „Пинки” власништво Града Београда. Зато је Град Београд формирао јавно предузеће које је у власништву Града и које ће од данас управљати спортским центром „Пинки” – рекао је Горан Весић. 

Он је навео да се за директора овог предузећа поставља Станислав Глумац. 

– Градска општина Земун обратила ми се прошлог месеца и затражила да се КСЦ „Пинки – Земун” врати у надлежност Града Београда. Иницијатива је поднета јер је постојеће стање објекта такво да захтева улагања у комплетну обнову – рекао је Весић.

Он је додао да је Град Београд препознао интересе грађана, а нарочито деце на подручју градске општине Земун да им се обезбеди простор уређен по највишим стандардима у ком ће моћи да вежбају, тренирају, да се такмиче и обављају све остале спортске активности. 

– Зато је данас „Пинки” враћен Земунцима. Поносан сам и срећан јер смо успели у томе. Ново руководство ће наредних месеци урадити пројекте реконструкције „Пинкија” да бисмо наредне године уредили овај спортски центар – рекао је Горан Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Пословно-спортски центар „Пинки” враћамо Земунцима

Следећа вест

Весић: „Београд-пут” послује домаћински, линијског парка не би било без Београда на води

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *