Весић: Пословно-спортски центар „Пинки” враћамо Земунцима

Нема коментара Share:

30.08.2021.
Одлуком Скупштине Града Београда данас враћамо Пословно-спортски центар „Пинки” Земункама и Земунцима, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. 

Он је подсетио да последњих 20 година „Пинкијем” управља приватна компанија која је у власништву неколико приватних компанија. 

– Када су добили право на управљање, нису добили право на имовину Одлуком Скупштине Града Београда. Покушали су на суду да узму Граду право на имовину и изгубили. Имамо потврде свих судова и ревизорске комисије да „Пинки” припада Граду Београду – истакао је Весић. 

Заменик градоначелника је истакао да се данашњом одлуком оснива Јавно предузеће „Пинки” за које ће бити именовано ново руководство, тако да се ово предузеће враћа Земунцима.

– Као што „11. април” припада Новобеограђанима, „25. мај Старограђанима, Спортски центар „Врачар” Врачарцима и „Ташмајдан” Палилулцима, тако ће и „Пинки” припадати Земунцима – казао је заменик градоначелника. 

Он је додао да ће ново руководство урадити пројекте реконструкције објекта, јер предузеће које је управљало „Пинкијем” по том питању није урадило ништа 20 година. „Паркинг сервис” ће урадити гаражу испод „Пинкија”, док ће се према насељу Алтина градити отворени базен, најавио је Весић. 

– Следеће године изградићемо пет отворених базена. Од времена градоначелника Бранка Пешића Београд није добио у једној години пет базена. Радимо базен у Борчи којим ће управљати СЦ „Ташмајдан”, затим базен на Јужном булевару којим ће управљати СЦ „Врачар”, базен у Лазаревцу, насељу Алтина и базен поред „Пионира”. Тада ћемо бити у прилици да поново уведемо обавезно пливање у склопу основношколског образовања – најавио је Весић.

Подсетио је да је Град недавно решио проблем са Спортским центром „Вождовац” и Ватерполо клубом „Партизан”. 

– Поптуно смо стали иза ватерполо клуба, реновирали смо отворене базене на Бањици и сада ћемо реновирати и затворене базене, јер је решен проблем око имовине – закључио је Весић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Халу „Пинки” преузима Град Београд

Следећа вест

Весић: Од данас спортски центар „Пинки” поново припада Земунцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *